Informació general

L'Ajuntament de Vinyols i els Arcs preveu licitar les obres d'urbanització de la Fontcoberta durant el primer trimestre de 2008

Per Berta Ruiz

Aspecte d'una part dels terrenys de la Fontcoberta amb l'hospital lleuger amb obres al fons de la imatge

Després de diversos endarreriments, l'Ajuntament de Vinyols i els Arcs ja ha aprovat inicialment i ha posat a exposició pública el projecte d'urbanització de la zona de Fontcoberta, situada en els terrenys de darrere de l'Ajuntament de Cambrils. Ara s'haurà de fer l'aprovació definitiva i posteriorment es posarà a licitació.

Segons dades facilitades pel consistori del municipi veí, actualment ja es tenen enllestides totes les qüestions relacionades amb els serveis d'aigua, telèfon i gas que aniran en aquesta urbanització, i tan sols falta concretar un tema que queda pendent amb l'empresa Fecsa-Endesa.
Es preveu que en aquest primer trimestre de l'any 2008 o com a màxim el mes d'abril, s'aprovi definitivament el projecte i s'iniciï el concurs per adjudicar les obres, seguint el mateix projecte contemplat en el pla parcial de Vinyols i els Arcs. Recordem que a la zona de la Fontcoberta, emmarcada entre el límit amb el terme municipal cambrilenc, la via fèrria, el camí de Vilafortuny i el camí de Sant Joan –amb un total de 193.622 metres quadrats– està previst construir-hi uns 400 habitatges de tipus unifamiliar i edificis que no passin de les dues plantes d'alçada. A banda d'aquesta zona d'habitatges, aquesta zona també disposarà de diversos equipaments municipals com una oficina municipal, la seu de la llar de jubilats, un centre mèdic o una escola i d'altres equipaments comercials.
D'altra banda, també es preveu construir una rotonda a la cruïlla del camí de Sant Joan amb el camí de Vilafortuny i preservar dins d'una zona verda la històrica font de la Fontcoberta. Des d'aquesta rotonda, el camí de Sant Joan tirarà recte amunt fins enllaçar amb la part de camí on hi ha la partida de les Canals.

Desafectació de l'N-340

D'altra banda, un cop l'N-340 quedi desafectada, també es preveu fer-hi una actuació consensuada entre ambdós municipis. Els ajuntaments dels dos municipis fan reunions periòdiques per tal que els tècnics treballin sobre aquesta qüestió i poder definir com han de ser les obres de remodelació en aquesta zona que toca als dos termes municipals. Segons el pla parcial de Vinyols i els Arcs, el camí de Sant Joan –que es troba entre els dos termes– s'ha de convertir en un dels eixos viaris més importants d'aquesta zona. Tot i que encara s'ha de definir el projecte definitiu que afecta tant a Cambrils com a Vinyols i els Arcs, es preveu que s'hi podria construir una gran rotonda entre la cruïlla del camí de Sant Joan amb l'actual N-340, quan la nova variant estigui en ja en funcionament.
Des de l'Ajuntament de Vinyols i els Arcs s'expressa la voluntat absoluta de treballar conjuntament amb el consistori cambrilenc per adequar aquest projecte a les necessitats d'ambdós municipis.

Comenta aquest article