Informació general

La barca d'arrossegament "Rosa" captura una tortuga marina de grans dimensions

Per Lluís Rovira i Barenys

La tortuga marina a dalt de l'embarcació "Rosa", el passat divendres al matí

La barca cambrilenca "Rosa" del sector de l'arrossegament va capturar, el passat divendres al matí, un exemplar de tortuga marina de grans dimensions. L'exemplar, d'un metre de llargada i de 60 quilos de pes, va ser agafat per la sàrcia de la barca i transportat a port el mateix matí ja que la barca va haver de tornar per avaria.

Carles Pérez, patró de l'embarcació "Rosa" va decidir donar avís a la Fundació per a la Conservació i Recuperació d'Animals Marins (Cram) per a que es fessin càrrec de l'animal. Segons explicava, aquesta tortuga ja era la segona vegada que s'enganxava a les sàrcies dels pescadors cambrilencs, "quan s'enganxa una tortuga la tirem de seguida al mar. Aquesta tortuga, al ser la segona vegada que s'enganxava i a l'haver de tornar a port per avaria hem decidit trucar al Cram". Fins a l'arribada dels tècnics del Cram els pescadors van tapar la tortuga i la van anar remullant de manera periòdica.

Actualment les tortugues marines són una de les espècies més amenaçades del planeta. Hi ha moltes causes que afecten a les seves poblacions com són la pèrdua de les platges on nidifiquen, la contaminació del mar i la pesca de palangre i amb xarxes.

Comenta aquest article