Informació general

La Fiscalia demana 30 anys de presó per als membres d'una família acusats de segrestar a una amiga a un domicili de Cambrils

Per Redacció

La Fiscalia de Tarragona va demanar aquest passat dilluns 14 de gener, un total de 29 anys i quatre mesos de presó per als tres membres d'una mateixa família i un amic, acusats de segrestar una amiga de la mare –Telesfora Ramos– a un domicili de Cambrils, entre els passats 14 i 16 de novembre de 2006. Els acusats són el fill, Adam Julià Coronado, la seva mare María Fernanda Coronado i el company sentimental d'aquesta José García. En el judici d'aquest dilluns, els tres es van declarar innocents.

El fiscal demana més de 15 anys de presó per al fill, per delictes de robatori, amenaces, detenció il·legal i resistència greu, degut a que va fugir de la policia per evitar ser detingut, causant ferides a un agent. La mare d'aquest, està acusada de detenció il·legal amb violació de domicili i encobriment i s'enfronta a una pena de set anys i mig de presó.

Els fets

Els fets van succeir el dia 14 de novembre de 2006, quan, segons la Fiscalia, la mare va convidar a la seva amiga i víctima a visitar el seu pis. La dona va observar que al passadís hi havia diferents objectes com televisors de pantalla plana, teclats d'ordinador i bosses plenes d'objectes. Maria Fernanda Coronado li va explicar que eren objectes robats pel seu fill. Davant d'això, la víctima va demanar sortir de la casa, però mare i fill li van impedir. La mare va tancar amb clau el pis i li va demanar que fins que el seu fill no trobés un lloc segur per amargar-se no podria marxar. Adam va sortir de casa i set hores després va trucar per dir que ja estava amagat. Després d'això, la mare i el seu company sentimental es van endur a la víctima a casa seva, però es van quedar amb aquesta durant tota la nit. Al matí següent, van marxar però li van deixar unes bosses d'esport dient-li que les vindrien a recollir i així ho van fer, però al cap d'un temps, la víctima va rebre amenaces i acusacions d'haver-se quedat amb objectes de la bossa.

En el decurs de la investigació per desarticular la banda, agents de la Guàrdia Civil van registrar, el 23 de novembre, el pis d'Adam i de la seva mare on van trobar diferents objectes robats entre els quals hi havia 46 anells i 38 braçalets d'or i 55 arracades. Aquests articles provenien, almenys, d'una quinzena de robatoris amb força comesos en diverses vivendes de la comarca del Baix Camp pels membres de la banda desarticulada i que els entregaven a Adams i a la seva mare.
La Fiscalia apunta que en el cas hi concorren delictes de furt, detenció il·legal amb violació de domicili, amenaces, encobriment, robatori amb violència i intimidació i resistència greu a l'autoritat dels culpables, Adam i la seva mare i dos còmplices més.

El judici sobre aquest cas continua. Ahir, la víctima del suposat segrest –Telesfora Ramos– va declarar que si no hagués estat amenaçada per la família, no hagués denunciat els fets. Avui dimecres, continuarà el judici amb la declaració de més testimonis relacionats amb els fets delictius relacionats amb aquest cas.

Comenta aquest article