Informació general

S'obre el període d'inscripcions per al concurs de joves cuiners "De la mar als fogons"

Per Redacció

En el marc de les quartes Jornades de la galera i de la cuina marinera de Cambrils, que enguany arriben a la seva quarta edició, es celebra novament el concurs per a joves cuiners "De la mar als fogons".

Ja s'ha obert el termini d'inscripció per al concurs i els aspirants poden apuntar-se a la regidoria de Promoció de Ciutat o a través de l'adreça electrònica pciutat@cambrils.org abans del 8 de febrer. Els requisits per poder presentar-se són: tenir entre 16 i 26 anys i ser estudiant de cuina i restauració en ensenyaments reconeguts pel Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, o ser o haver estat ajudant de cuina en algun restaurant de Cambrils.

En el moment de la inscripció, els candidats hauran de lliurar un currículum personal i una recepta original en què l'ingredient principal sigui la galera. En aquesta recepta s'hauran de detallar els ingredients, les quantitats i el material necessari per a la seva elaboració. Les proporcions que es facilitin en la recepta hauran de ser calculades per a sis mitges racions i una ració sencera. El temps d'elaboració amb què comptaran els joves cuiners per elaborar el plat serà de 2 hores i només disposaran dels ingredients que hagin detallat en el moment de la inscripció.

De totes les receptes presentades, només s'escolliran 10 semifinalistes que elaboraran les seves receptes el dia 22 de febrer a les instal·lacions de l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils. Aquest mateix dia, un jurat competent i escollit per l'Àrea de Promoció de Ciutat de l'Ajuntament de Cambrils i el departament organitzador del concurs, seleccionaran els dos finalistes. El guanyador del concurs es coneixerà durant la gala de cloenda de les jornades, i aquest rebrà de mans d'un reconegut cuiner una placa commemorativa de l'acte.

Comenta aquest article