Cultura

L'exposició FotoPres'07 de l'Obra Social de la Fundació "la Caixa" arriba a la sala Àgora de Cambrils

Per Berta Ruiz

Imatge de l'exposició que es pot visitar a la sala Àgora de l'edifici consistorial

El passat divendres al vespre es va inaugurar a la sala Àgora de l'edifici consistorial l'exposició FotoPres'07 de l'Obra Social de la Fundació "la Caixa". Uns premis que van néixer l'any 1982 per donar a conèixer el treball fotoperiodístic, i que actualment són un dels principals signes d'identitat de la Fundació "la Caixa".
A l'acte d'inauguració hi va ser present l'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges–, el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Cambrils –Joan Recasens–, així com representants de l'Obra Social de la Fundació "la Caixa" i el comissari de l'exposició –Josep Rigol–.

L'exposició Fotopres'07 reuneix un total de 129 fotografies. L'obra dels tres fotògrafs guardonats d'enguany: Elisa González, pel seu treball de 16 fotografies en color sota el títol de "Records sense memòria". Durant un any i mig, Elisa González ha fotografiat la seva àvia, María Canelo, malalta d'Alzheimer, en el seu entorn, amb els seus cuidadors, i ha captat l'avenç progressiu de la malaltia. El segon premi Fotopres'07 d'enguany ha estat per Lorena Ros, per una sèrie de 10 fotografies en color amb el títol de: "En aquell lloc... Històries d'abusos sexuals en la infància", on recupera la història d'homes i dones que durant la infantesa van patir abusos sexuals; els retrata en el seu entorn quotidià i torna als llocs on es va produir la seva experiència. I el tercer premi d'enguany ha estat per Pep Bonet per "Third World Cup", un sèrie de 10 fotografies en blanc i negre que mostren un campionat de futbol entre 22 nois que havien sofert l'amputació de cames o braços a causa de les ferides de guerra al campament de refugiats de Murray Town a Freetown (Sierra Leona).

D'altra banda, l'exposició també recull les obres dels artistes que enguany han rebut les beques Fotopres, destinades a joves fotògrafs, per tal que puguin donar a conèixer el seu treball. Les beques d'aquest any han estat per a Fernando Maquieira, Jorquera, Paola de Grenet, Salvi Vivancos, Marta Soul i Antonio M. Xoubanova, que han fet reportatges sobre la ruta 40 que voreja els Andes; la Xina contemporània; els albins de la regió argentina de La Rioja; la vida dels equatorians a Espanya; la immigració i els models de vida de la classe mitjana i la transformació social i humana provocada pel soterrament de la M-30 al seu pas per Madrid.

Cal destacar que Cambrils és una de les primeres poblacions de l'Estat en acollir aquesta exposició i la primera a la demarcació de Tarragona. La mostra es podrà visitar a la sala Àgora de l'edifici consistorial fins al 20 de febrer.

Comenta aquest article