Informació general

L’Ajuntament de Cambrils subvenciona amb 10.000 euros una fundació salvadorenya

Per Cristina Sierra



Oliver Klein, juntament amb Elda Ortiz i Carla Rivera
El regidor de Promoció de la Ciutat, Oliver Klein, va presentar, el passat dissabte a la tarda, els projectes de cooperació i ajuda de l’Ajuntament de Cambrils a FUDEL, una organització no governamental de Santa Tecla, a El Salvador. Aquesta presentació es va fer aprofitant la presència a Cambrils de dues persones vingudes de El Salvador, Elda Ortiz –presidenta de la Fundación para el desarrollo local (FUDEL)– i Carla Rivera –encarregada de Cooperació Internacional de l’Ajuntament de Santa Tecla–.

Les relacions entre Cambrils i Santa Tecla s’havien iniciat amb una cooperació amb el tema de comunicacions i creació d’una televisió local. Tres tècnics havien vingut l’any passat per informar-se del tema i va ser arrel d’això quan es va decidir ajudar a la Fundació, ja que també l’ajuntament de Santa Tecla ajuda aquesta fundació.

10.000 euros d'aportació

L’Ajuntament de Cambrils finançarà FUDEL amb 10.000 euros amb el propòsit d’ajudar a totes aquelles dones de la població salvadorenya que estiguin soles i siguin mares solteres i vulguin una formació per treballar. Aquest conveni de col·laboració també s’ha establert amb La Caixa i un altre ajuntament de Catalunya.

Tant Rivera com Ortiz es van mostrar molt satisfetes per aquest acord i van destacar el treball fet per l’Ajuntament. A més, van parlar d’una trobada que hi haurà a l’abril a Santa Tecla (El Salvador) amb alcaldes que col·laboren amb aquests temes solidaris i que serà la primera gran trobada que es fa a la població. Per la seva part, Oliver Klein va destacar que la presència de les dues dones de Santa Tecla “posa cara a aquest projecte” i que l’Ajuntament ha confiat en aquesta cooperació per les relacions cordials que sempre han tingut amb països de l'Amèrica llatina.

Comenta aquest article