El cambrilenc Albert Puig rep el premi Ernest Lluch a l'Esportivitat en la seva sisena edició
Albert Puig amb el premi Ernest Lluch a l'Esportivitat a les mans, el passat dimarts, durant el lliurament del guardó (foto : Fundació Ernest Lluch) |
El cambrilenc Albert Puig, entrenador de l'equip aleví B del Barça, va rebre, aquest passat dimarts, el premi Ernest Lluch a l'esportivitat. El premi se li ha concedit per la seva actitud pedagògica i de fair-play mostrada en el decurs d'un partit de la màxima rivalitat entre el FC Barcelona i el RCD Espanyol, el 8 d'abril de 2007. En aquell partit, el Barça va marcar un gol després de no retornar la possessió de la pilota a l'equip rival quan a la jugada anterior l'Espanyol havia tirat la pilota fora per a que un jugador del Barça fos atès. Albert Puig va ordenar els sus jugadors que es deixessin marcar un gol a la següent jugada. Aquest gest que va ser destacat per moltíssims mitjans de comunicació, li ha valgut ara el premi que atorga la Fundació Ernest Lluch.
Sisè premi Ernest Lluch a l'Esportivitat
L'acte de lliurament d'aquest guardó es va celebrar a la Sala Pierre de Coubertin del Museu Melcior Colet de Barcelona. L'acte va estar presidit per Carles Macian, director del Consell Català de l'Esport, David Moner, president de la UFEC i Romà Cuyàs, president de la Comissió Esportiva de la Fundació Ernest Lluch i va comptar amb la presència de personalitats vinculades a l'esport català, representants institucionals del FC Barcelona i del RCD Espanyol i del president de l'EF Veterans de Cambrils, Joan Oriol, que també hi era en representació de l'Ajuntament de Cambrils.
Aquest ha estat el sisè premi a l'esportivitat que atorga la Fundació Ernest Lluch. El primer es va lliurar l'any 2002 a l'entrenador Guus Hidding per haver prohibit l'exhibició de símbols nazis al seu estadi. El premi del 2003 va ser per a la plantilla de futbol del FC Barcelona per haver-se pronunciat públicament contra la guerra i a favor de la pau. L'any 2004 el premi va ser per a Wanderlei Lima, atleta brasiler i medalla de bronze als Jocs Olímpics d'Atenes 2004, pel seu capteniment davant l'agressió viscuda quan liderava la cursa olímpica. El guardó del 2005 va ser per a la selecció de futbolistes israelians i palestins que van disputar al Camp Nou i contra el FC Barcelona el "Partit per la Pau", el 29 de novembre de 2005. Finalment, el premi de l'any 2006 va ser pel "Projecte solidari. Periodisme Esportiu", com a reconeixement a la tasca realitzada per un grup de 39 periodistes esportius que representen pràcticament la totalitat dels mitjans de comunicació de Barcelona.
El guardó del Premi Ernest Lluch a l'Esportivitat, que va rebre aquest passat dimarts Albert Puig, és una obra del mestre Pladevall i correspon a una edició exclusiva i seriada de l'escultura fosa en bronze, "Enclusa".
"Futbol de base, la base per ficar el nostre gra d'arena per a canviar i millorar la nostra futura societat"
En el seu parlament, Albert Puig va agrair la concessió del guardó així com la presència de tota la gent que l'envoltava en aquest acte. També va tenir unes paraules d'agraïment a les persones que van fer possible la realització del seu somni, ser entrenador del futbol base del FC Barcelona, "ser entrenador del club que més estimo i que té com a principis l'amor al meu país i la meva terra, la formació de persones per damunt de qualsevol aspecte i que porta amb lletres d'or el nom d'Unicef".
Albert Puig també va fer esment de la decisió que va prendre el dia del partit contra l'Espanyol, "ja ha passat quasi un any i m'he adonat del que representa un instant de decisió. Aquell simple segon està ple d'una absorció de valors que gota a gota, minut a minut, totes aquelles persones que passen per la teva vida t'influeixin i, per tant, facin de tu qui ets". Puig també va afegir que "els grans conflictes socials no se solucionen amb grans decisions, no ens equivoquem. La solució està en cadascú de nosaltres i del mirall que som per aquells aprenents de jugadors i, sobretot, de persones".
Finalment, Puig va acabar el seu parlament fent públic el seu repte més important, "que el futbol de base sigui, tal com diu la mateixa paraula, la base per ficar el nostre gra d'arena per a canviar i millorar la nostra futura societat".