Carles Rom, "enguany s'anomenen Jornades de la Galera i la cuina marinera, l'any vinent ja ho veurem"
![]() | |
Carles Rom, al centre de la imatge, en un moment de la inauguració de les Jornades de la Galera de l'any passat |
Precisament, per aquesta voluntat municipal d'aglutinar els diferents sectors els pescadors han accedit enguany a la modificació del nom de les jornades, "aquest any, per tal que no es desmembri tot, els pescadors que estem al Consell Consultiu de la Pesca ho hem acceptat. Realment ens era indiferent però com que en part a nosaltres ens interessa començar a promocionar altres peixos que tampoc es coneixen com és el congre, la mòllera, ... vam dir que sí".
Interessos diferents
Rom veu força diferent els interessos del sector de la restauració i del sector de la pesca, "jo sóc conscient que fa tres anys que s'inventen plats. El Consell no els hi hem dit mai que s'hagin d'inventar aquests plats, tot això és cosa d'ells perquè les Jornades de la Galera són, realment, les mostres que fem allà, els fideus amb galera i la fregida de galeres a la Cooperativa Agrícola. Que s'han apuntat els restaurants i fan fumet de galera, croquetes de galera i madalenes de galera, molt bé per a ells però nosaltres no ho necessitem".
L'objectiu inicial de les Jornades era la promoció de la galera. Segons explica Rom, de 3 a 4 euros el quilo s'ha passat a 14 euros el quilo, aquest era l'objectiu. Tenim un producte de qualitat i se li havia de donar popularitat. Ara ja la té. La popularitat se li havia de donar a la galera, no als demés òrgans del poble".