Informació general

La Guàrdia Civil desarticula una banda dedicada a la duplicació de targetes de crèdit

Per Redacció

Imatge del material intervingut en aquesta operació de la Guàrdia Civil

Durant la passada setmana, la Guàrdia Civil de Tarragona va desarticular en una operació anomenada "Eclypse" una banda organitzada que es dedicava a la duplicació de targetes de crèdit de forma fraudulenta en caixers automàtics de diferents entitats bancàries de la demarcació de Tarragona.

Aquestes activitats il·lícites es venien detectant des de finals del passat mes de desembre, quan es va disposar un operatiu amb components de la Unitat Orgànica de la Policia Judicial i efectius de la Guàrdia Civil de Cambrils per tal de detenir als autors d'aquests delictes. Durant les investigacions realitzades durant dos mesos, es va localitzar la ubicació d'aquesta banda, i el passat 5 de febrer es van detenir a Cambrils dues persones –una de nacionalitat romanes i l'altra de nacionalitat espanyola– com a presumptes autores d'aquests delictes. Als dos detinguts se'ls hi va decomissar uns 1.000 euros en efectiu i un vehicle de gamma alta.

El dia 6 de febrer, la Guàrdia Civil va efectuar un registre a un domicili de Cambrils, en el què es va intervenir material informàtic per a la duplicació de targetes de crèdit com ordinadors, programes informàtics, lector de gravador de targetes, equips audiovisuals, electrodomèstics, telèfons mòbils i diverses targetes que van ser utilitzades pels detinguts per extreure diner en metàl·lic dels caixers automàtics. També es va trobar una rèplica d'una pistola.

A aquesta banda se li imputen un total de 208 operacions fraudulentes en caixers durant els darrers dos mesos, realitzades en diferents comarques de la demarcació de Tarragona i també en algunes comarques del sud de Barcelona i també a la zona de Menorca. Les targetes de crèdit corresponien a deu entitats bancàries estrangeres i la quantitat extreta pujava a uns 10.000 euros, provinents d'uns 40 perjudicats, tots ells de nacionalitat britànica.

Modus operandi

El "modus operandi" d'aquesta banda consistia en la gravació il·legal de la banda magnètica d'una targeta de crèdit aprofitant un moment en el què la víctima potencial efectuava un pagament amb aquesta targeta en alguna benzinera del Regne Unit –lloc establert per la banda com a punt operatiu– ja que comptaven amb complicitat d'un empleat de la mateixa. Una vegada copiades les dades, tota la informació era transmesa fins aquí en format informàtic, i aquí es realitzava un tractament pel qual es traspassaven la informació a d'altres bandes magnètiques de targetes de crèdit que fossin adaptables a aquest sistema. Així doncs, la targeta quedava perfectament duplicada i disponible per ser operativa en caixers automàtics i efectuar extraccions il·legals de diner en metàl·lic.

Els detinguts van ser Francisco J. C.B. de 23 anys i nacionalitat espanyola i veí de Cambrils i Adrian E.M. de 26 anys, de nacionalitat romanesa i veí de Tarragona. També se'ls va intervenir documentació d'interès policial, que està sent analitzada. Pel que fa a l'integrant anglès de la banda, encara segueixen les gestions amb les autoritats britàniques.

La investigació continua oberta, per tal d'esclarir tots els fets. Els detinguts han passat a disposició del Jutjat d'Instrucció número 3 de Reus.

Comenta aquest article