Informació general

Èxit de participació al primer acte popular de les Jornades de la Galera i la cuina marinera de Cambrils

Per Josep Maria Ferrando

Centenars de persones es van aplegar a les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola en la degustació d'ahir al matí

Quatre-cents quilos de galeres, quatre-cents de congre, quatre-cents de guillem i quatre mil calçots es van consumir el diumenge al matí, a la Fregida de Galeres i altres peixos amics i calçots de Cambrils. Aquest ha estat el primer acte multitudinari de les quartes Jornades de la Galera i Cuina Marinera de Cambrils, que va tenir lloc a les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola a la carretera de Montbrió.

El organitzadors han calculat en dues mil les persones que van degustar la fregida de galeres i altres peixos amics, congre i guillem, aportats per la Confraria de Pescadors i els calçots i l’oli verge extra de la Cooperativa Agrícola de Cambrils. Per un mòdic preu de degustació es va poder fer un tast de tots aquests productes emblemàtics cambrilencs.

Més actes


Avui dilluns 18 de febrer es farà un nou acte, "L'aroma del vi". En aquesta ocasió serà un tast de vins de la DO Priorat, Genium i Clos Berenguer. L'acte tindrà lloc al Parc Samà i s'hi podrà participar fent una reserva prèvia al telèfon 977 794 679 o a l'adreça de correu electrònic pciutat@cambrils.org.

El proper divendres 22 de febrer, els joves seleccionats al concurs "De la mar als fogons" elaboraran les seves propostes gastronòmiques a les instal·lacions de l'Escola d'Hoteleria i Turisme davant un jurat. El diumenge 24 de febrer, darrer dia de les jornades, es celebrarà una galerada popular al port de Cambrils –davant de la plaça de Marcel·lí Domingo–. El preu de la degustació –amb aigua– serà de 2 euros i el preu de la degustació amb una copa de cava serà de 3 euros. Durant el matí del mateix diumenge, davant de les escales Reials, es farà un taller de vela llatina amb l'Arjau-Vela Llatina de Cambrils. També un taller sobre el mar i diferents curses entre els equips vogadors cambrilencs. Aprofitant el dia, es farà jornada de portes obertes als llaguts tradicionals a càrrec de l'associació esportiva Vent d'Estrop - Vogadors de Cambrils.
Finalment, entre les 18 i les 19.30 hores es farà a les instal·lacions de la Masia Bach, l'acte de cloenda de les 4es Jornades de la Galera i la Cuina Marinera.

Comenta aquest article