Informació general

El nombre d'usuaris de la xarxa de transport públic que realitzen el trajecte entre Cambrils i Reus augmenta un 7,5%

Per Redacció



Imatge de l'estació d'autobusos de Cambrils
50.000 nous usuaris s'han incorporat a la xarxa de transport públic del Camp de Tarragona durant l'any 2007, això suposa un increment d'un 15% de mitjana respecte l'any anterior. Aquest augment coincideix amb el reforçament dels serveis regulars per carretera introduïts pel Departament de Política Territorial i Obres Públiques (DPTOP) i l'Autoritat Territorial de la Mobilitat (ATM) del Camp de Tarragona durant l'any 2006.

La ruta Cambrils-Reus, una de les que ha patit menys augment d'usuaris

Les dades proporcionades per la Generalitat de Catalunya mostren com el servei entre Reus i Vila-seca ha registrat l'increment més important de viatgers durant aquest any, prop d'un 37%, seguit del servei entre Valls i Reus amb un 32% més de passatgers. Tot i això, el servei entre Cambrils i Reus només ha augmentat un 7,5% i es situa en la posició número 6 dels 8 serveis que s'han volgut millorar al Camp de Tarragona.

Millores en els propers anys sense molta afectació per Cambrils

El conjunt de millores que s'implantaran entre aquest any i el següent es troben en el marc del Pla de transports de viatgers de Catalunya 2008-2012, elaborat pel DPTOP, i del projecte de millora del transport públic a les comarques de Tarragona, que l'ATM del Camp de Tarragona està redactant actualment. Aquestes millores inclouen l'augment de freqüències de pas d'11 serveis, ja existents, amb 16.000 noves expedicions anuals per connectar les principals ciutats del territori.

Tot i això el servei entre Reus i Cambrils tindrà l'augment de freqüència de pas més baix dels 11 serveis millorats. Segons dades de la Generalitat, actualment el servei entre Reus i Cambrils disposa de 9.574 expedicions anuals, convertint-se en el tercer servei amb més nombre d'expedicions; davant seu trobem els serveis Constantí-Polígon Industrial Riu Clar-Tarragona amb 17.965 i Reus-Salou amb 12.500, i el segueix el servei entre Valls i Reus amb 5.000 expedicions fins arribar al servei entre Falset i Reus amb 1.000 expedicions.

Però pel que fa a l'augment d'expedicions previstes, segons les dades proporcionades per la Generalitat, el servei entre Reus i Cambrils, serà el que tindrà menys augment de freqüència de pas, amb 443 noves expedicions anuals, davant de les 1.500 noves expedicions en el servei Constantí-Polígon Industrial Camp Clar-Tarragona, les 1.584 entre Reus i Salou, les 1.500 entre Valls i Reus o les 1.700 entre Falset i Reus.

A part de l'augment de freqüència de pas en alguns dels serveis, també s'ampliarà el recorregut de la línia d'autobús entre Tarragona i Valls que actualment arriba a l'estació de l'AVE del Camp de Tarragona per tal que connecti també amb l'estació de tren convencional de la ciutat.
Amb aquest augment de serveis la Generalitat pretén donar resposta a un increment de la demanda anual que es preveu en més de 300.000 usuaris al Camp de Tarragona durant l'any 2009.

Comenta aquest article