Informació general

Jordi Jané, candidat de CiU, "Aquí no ens arriben les inversions que ens pertoquen pel nivell de desenvolupament que tenim"

Per Lluís Rovira i Barenys



Mercè Dalmau i Jordi Jané, ahir, a la seu de Revista Cambrils
"El Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre patim una situació de greuge". Aquest és un dels missatges que, segons afirmava ahir el candidat de CiU per la demarcació de Tarragona, Jordi Jané, a Revista Cambrils Diari Digital, pensa insistir al llarg de tota la campanya. Segons Jané, "no hi ha un sol projecte que hagi endegat aquest govern, tots venen del passat. S'estan executant obres que venen de molts anys enrere i no n'estan posant de noves sobre el que ha de ser el futur desenvolupament." Així pel que fa a la variant de l'N-340 el candidat de CiU es pregunta quines previsions hi ha per quan s'acabi el desdoblament previst que arriba fins el coll de Balaguer.

Pel que fa al tren, Jané considera que hi ha d'haver una xarxa de rodalies al Camp de Tarragona important, "a part, hem de fer una aposta per l'alta velocitat del Corredor del Mediterrani ja que això aniria bé pel desenvolupament turístic de tota la demarcació".

El greuge de l'AVE

L'arribada de l'AVE fins a l'estació de Sants, a Barcelona ha suposat, segons Jordi Jané, un nou greuge pels habitants del Camp de Tarragona, "si ho comparem amb altres parts de l'Estat veiem que no ens respecten. Primer que tot, l'AVE arriba amb molts anys d'endarreriment". pel que fa al preu del bitllet el greuge és més acusat, "un bitllet senzill des de l'estació del Camp de Tarragona fins a Sants val 30,5 euros, en canvi el senyor Bono, que serà futur diputat per Toledo, per anar de Toledo a Madrid només li costa 9 euros. Aquí paguem més del triple i la distància de Toledo a Madrid és de 70 quilòmetres i la de Tarragona a Barcelona ronda els 100. No hi ha proporció en que hagi de valer més del triple el bitllet".

El candidat de CiU, a més, denuncia la visió centralista de Madrid, "per ells Catalunya és Barcelona. Ja hem vist que van compensar els usuaris de rodalies fonant-los els bitllets gratuïts. En canvi els de Cambrils, quan han hagut d'anar a Sants han hagut de pagar tot el bitllet perquè els consideraven regionals."

"No pactarem amb qui perdi les eleccions"

El tema dels futurs suports entre les forces polítiques ja ha protagonitzat una part de la precampanya electoral. Així doncs, en el tema de pactes, segons Jordi Jané, "posarem unes condicions. Ja diem d'entrada que qui perdi les eleccions no ens trobarà. Previsiblement, el PP amb la política que ha fet molt agresiva cap a Catalunya també seria molt difícil que arribessin a acceptar les condicions que nosaltres posem perquè entre elles serà el compliment íntegre de l'Estatut".
D'altra banda, segons Jané, "A Catalunya li convé que CiU tingui una visió forta, decisiva. Si tenim una posició determinant en el proper Congrés ens poden millorar les coses".

Jordi Jané també apel·la a la unitat dels diputats i senadors catalans dels diferents partits, a partir del proper 9 de març, per afrontar els grans temes del territori, "és una legislatura d'oportunitat ja que s'han de prendre decisions de transcendència pel futur desenvolupament del Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre. Hauríem de fer pinya i això ho hauríem de liderar des de CiU":

Comenta aquest article