Informació general

Es dóna el tret de sortida a la campanya electoral per a les eleccions generals del proper 9 de març

Per Lluís Rovira i Barenys

Moment de la penjada de cartells a la plaça de Carles Roig en què van coincidir els militants del PP i del PSC

L'inici de la campanya electoral va tenir, a Cambrils, la seva representació amb l'enganxada del primer cartell per part de les seccions locals dels diferents partits. El PSC i el PP van coincidir en aquest primer acte a la plaça de Carles Roig mentre que CiU i ICV feien ho feien al plafó situat a la plaça d'Espanya. ERC, per la seva part, va fer la primera enganxada de cartells a la plaça d'Aragó.

Tots els partits afronten les eleccions amb il·lusió i optimisme, tal com van manifestar els seus representants ahir a la nit.

Francesc Vallès (PSC), "Hi ha massa coses en joc perquè quedi en el risc que el PP guanyi les eleccions"
El candidat del PSC, Francesc Vallès, va ser present a Cambrils en l'enganxada del primer cartell del PSC. Vallès va manifestar que aquests darrers quatre anys s'ha treballat fort i s'ha fet un impuls importantíssim a l'estat del benestar, en polítiques socials i, també, en inversions al Camp de Tarragona, "tenim massa coses en joc perquè tot això quedi en risc si el PP guanya aquestes eleccions".
Per la seva banda, l'alcalde, Robert Benaiges, va manifestar que el PSC espera repetir el triomf de les passades eleccions generals a cambrils, "estem molt esperançats i molt segurs de la nostra victòria".

Mercè Dalmau (CiU), "a Madrid se'ns ha de respectar i CiU és l'única força que pot defensar els catalans"

La regidora Mercè Dalmau, que figura com a suplent de la candidatura de CiU al Congrés, va manifestar la preocupació de CiU pelssectors econòmics de la població, "a Madrid se'ns ha de respectar i CiU és l'única força que pot defensar els catalans i Catalunya perquè ja hem tingut proves del que ha fet tant el PSC, com ERC i ICV al Congrés que ha sigut no donar suport a cap de les iniciatives que ha presentat CiU per tal de millorar la situació de Catalunya. L'únic vot útil és el de CiU".

Jordi Savall (ERC), "Volem que ERC tingui una força rellevant a l'hora de decidir"
El regidor d'ERC, Jordi Savall, va expressar el desig de tenir un bon resultat electoral, "volem tenir més vots que ara fa quatre anys a tot Catalunya i, sobretot, a Tarragona. A Tarragona esperem mantenir el diputat i el senador que tenim. Amb el canvi de Lluís Aragonès com a diputat esperem que tingui el bagatge que es necessita per estar a Madrid i fer que Esquerra tingui una força rellevant a l'hora de deicidir."

Carme Cros (PP), "En aquest moment el partit socialista l'únic que fa és crear tensió i contradir tot el que està dient el PP"
La candidata al Senat pel PP, Carme Cros, manifestava que el PP és l'únic partit que està presentant propostes serioses, "propostes que ja hem demostrat en anteriors governs que som capaços de complir-les. En aquest moment el partit socialista l'únic que fa és crear tensió i contradir tot el que està dient el PP ja que d'idees pròpies no en té, tal i com ha demostrat aquests darrers quatre anys. Crec que l'electoral està decebut del govern del PSOE, vol un canvi i aquest canvi només el pot fer el PP."

Ramón García Mateos(ICV), "El fonamental és frenar l'avenç de la dreta"
ICV també confia en millorar els resultats obtinguts ara fa quatre anys. Segons Ramón García Mateos, "el fonamental és frenar l'avenç de la dreta i impedir que el proper 9 de març ni per casualitat el PP pugui guanyar, un PP que està donant la seva cara més dura. D'altra banda, no ens hem de deixar emportar per l'engany del vot útil, no hi ha un sol vot possible per a frenar l'avenç del PP sinò que la presència d'ICV és fonamental per a garantir que el govern que surti de les urnes del proper 9 de març sigui d'esquerres."

Comenta aquest article