Es clouen les quartes Jornades de la Galera i la cuina marinera amb una concorreguda galerada popular al port
Ahir es van cloure les quartes jornades de la Galera i la cuina marinera de Cambrils, amb un seguit d'actes que posaven punt i final a l'edició d'enguany.
Pel matí, es va fer la galerada popular al port de Cambrils davant de la plaça de Marcel·lí Domingo, on es van poder degustar els tradicionals fideus rossos amb galeres segons la recepta dels mariners. Per a l'ocasió, el Consell Consultiu de la Pesca va cuinar un total de 200 quilos de galeres amb uns 200 quilos de fideus, i es van oferir uns 1.500 plats, que podien anar acompanyats d'una copa de cava o d'aigua. En aquesta mateixa zona del port, davant de les escales Reials, també es van realitzar diversos tallers de vela llatina a càrrec del grup Arjau - Vela Llatina de Cambrils i es van fer curses entre els equips de vogadors de l'associació esportiva Vent d'Estrop - Vogadors de Cambrils.
Acte de cloenda i lliurament de premis
A la tarda, a les noves instal·lacions de la Masia Bach es va celebrar l'acte de cloenda de les quartes jornades de la Galera i la cuina marinera de Cambrils. Aquesta cita va reunir nombroses personalitats polítiques com el director general de Pesca i Acció Marítima Martí Sans, el subdelegat del Govern a Tarragona Joan Maria Abelló, l'alcalde de Cambrils Robert Benaiges acompanyat de diferents regidors del consistori cambrilenc, així com diferents alcaldes de poblacions veïnes, com l'alcalde de Reus Lluís Miquel Pérez o l'alcalde de Vinyols i els Arcs Josep M. Vidal.
Durant l'acte es van donar a conèixer els dos guanyadors del concurs De la mar als fogons. Uns dies abans, el passat divendres 22 de febrer, els 10 semifinalistes del concurs van reunir-se a les instal·lacions de l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils per elaborar els seus plats davant d'un jurat. D'aquests 10 semifinalistes, se'n van triar els dos finalistes i ahir es van fer públics els noms dels guanyadors. Els dos restauradors locals Joan Bosch i Diego Campos van ser els encarregats d'entregar els premis als dos guardonats. El primer premi va ser per Josep Balagué Fernández de l'Escola Joviat dels Pirineus que havia elaborat la recepta Coulant de galera amb crema de marisc i glassejat amb all i oli; i el segon premi que va ser per David González González de l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils amb la seva recepta de Galera saltejada i glassejada amb salsa del seu propi suc amb amanida de rúcula al Noilly Prat.
Durant l'acte, també hi va haver el moment per al reconeixement als col·laboradors de les Jornades d'enguany, que han estat la Confraria de Pescadors, la Cooperativa Agrícola, l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria i l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils. Finalment, i després dels parlaments del director general de pesca i de l'alcalde de Cambrils, es van cloure les jornades d'enguany.