Informació general

El Consorci per a la Normalització Lingüística posa en marxa una nova edició de "Voluntariat per la llengua"

Per Redacció

El Consorci per a la Normalització Lingüística posarà en marxa una nova edició del programa "Voluntariat per la llengua" a Cambrils el mes de març. L'objectiu d'aquesta edició és continuar augmentant el nombre de parelles lingüístiques participants.

L'alumnat dels cursos per a no catalanoparlants de l'Oficina de Català de Cambrils valora molt positivament aquesta oportunitat de reforçar l'aprenentatge de la llengua oral i de fer més natural l'adopció d'un nou hàbit lingüístic. A més, poden participar-hi com a aprenents les persones que, tot i no estar inscrites a un curs, volen guanyar fluïdesa i perdre la vergonya a parlar en català. Per cobrir aquesta demanda, s'espera que augmenti també el nombre de persones interessades a fer de voluntaris o voluntàries, per a la qual cosa només s'han de comprometre a destinar una hora a la setmana, durant deu setmanes, a conversar amb la parella lingüística que se'ls assigni.

48 establiments adherits

"Voluntariat per la llengua" és un programa que implica també el teixit socioeconòmici associatiu. A Cambrils, 48 establiments comercials ja s'hi han adherit. Aquests establiments s'han compromès a atendre en català les persones que se'ls adrecin en aquesta llengua encara que la parlin amb dificultat. També estan adherides set entitats cambrilenques, que es comprometen a promoure la participació de les persones nouvingudes a l'entitat.

Les persones que vulguin participar com a voluntaris i els establiments comercials i entitats que vulguin adherir-se al programa poden passar per l'Oficina de Català de Cambrils, situada al Centre Cultural i Ocupacional, trucar al telèfon 977 792 688 o enviar un correu electrònic a vxl.cambrils@cpnl.cat. Els voluntaris i voluntàries també poden donar-se d'alta a la pàgina www.vxl.cat.

"Voluntariat per la llengua" és un programa de la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya i del Consorci per a la Normalització Lingüística que fomenta l'ús de la llengua catalana en les relacions personals, tot posant en contacte una persona que parla habitualment català amb una altra persona que en té coneixements bàsics i que vol fer un pas endavant per parlar-lo amb normalitat. En la primer etapa del programa –entre el 2003 i 2006– es van formar gairebé 14.500 parelles a tot Catalunya. L'any 2007 es van constituir un total de 6.304 parelles, de les quals 35 van ser a Cambrils.

Comenta aquest article