Informació general

El ple ordinari aprova l'ampliació de la plantilla de la Policia Local amb vuit noves places

Per Berta Ruiz

Un agent de la policia local fent tasques d'acordonament  a l'N-340, després d'un accident

El ple ordinari del mes de febrer celebrat ahir al vespre a la sala de plens de l'Ajuntament de Cambrils va aprovar entre d'altres qüestions, un seguit de punts relacionats amb temes de personal.

Un d'aquests punts de l'ordre del dia va ser l'aprovació de l'ampliació de personal de la plantilla de la Policia Local, amb un total de 8 noves places. En la roda de premsa prèvia al ple, l'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges– i la regidora d'Hisenda i Gestió Estratègica –Anna Peláez– explicaven alguns detalls d'aquesta ampliació de personal destinada a reforçar el servei extraordinari de vigilància nocturna que es va posar en marxa, i que fins ara l'ha realitzat l'actual plantilla realitzant hores extraordinàries. Segons va afirmar Benaiges, "vam considerar que si és un servei que volem mantenir al llarg del temps s'ha de fer de manera fixa i evitar que sigui una cosa extraordinària". Per aquest motiu, i segons Anna Peláez es creen un total de 8 noves places, que s'afegeixen a les darreres 10 places creades i incloses en el pressupost de plantilla del 2008. Tot plegat, fent que hi hagi un increment de plantilla de 18 places en el termini dels tres darrers mesos.

Un dels punts conflictius de l'ordre del dia va ser l'aprovació del lloc de treball de Cap Operatiu de la Policia Local per lliure designació, a l'actual Cap de la Policia Local, Joan Berguedà. Després de sis mesos al càrrec, l'Ajuntament li adjudica aquesta plaça per lliure designació. Aquest fet va motivar el vot en contra dels tres grups de l'oposició, que es van mostrar en desacord amb aquesta fórmula argumentant que s'hauria de deixar passar una mica més de temps. Tot i el seu desacord, els grups de la PLIC i CiU van manifestar que recolzen totalment la feina feta fins ara pel Cap de la Policia Local –Joan Berguedà–. L'alcalde va respondre a l'oposició, entenent que votar en contra d'aquest punt era votar en contra de la persona que exerceix aquest càrrec.

També es va aprovar la creació de dos nous llocs de treballadors socials destinats a l'atenció sobre les víctimes de la violència de gèneres dins de l'Oficina d'Atenció a la Víctima; i la creació del cap del grup de la brigada de muntatges. Sobre això, Benaiges va especificar que "en la línia de treball per la millora de les brigades municipals, especialitzem a l'actual cap de les brigades de muntatges en el tema de l'enllumenat, perquè tenim un projecte molt ambiciós de renovació de tot l'enllumenat públic per ajustar-lo a les necessitats reals del municipi i adequar-nos a la normativa de la llei de contaminació lumínica". Així doncs, es crea un nou cap per a la brigada de muntatges, i el que fins ara exercia aquest lloc passarà a encarregar-se de tota la qüestió de l'enllumenat.

En marxa la segona llar d'infants municipals i aprovació del nom del CEIP4

El ple d'ahir també va aprovar la construcció de la segona llar d'infants municipal a expenses de l'obtenció de la subvenció que l'Ajuntament ha de rebre de la Generalitat. En declaracions prèvies al ple, el regidor d'Educació –Salvador Matas– explicava el moment en què es troba actualment el projecte. De fet, segons Matas, "l'Ajuntament ja té pràcticament enllestit el projecte i ara s'està pendent de licitar" i s'ha demanat una subvenció a la Generalitat de Catalunya –que serà concebuda– perquè ja es va signar un acord previ en què s'acordava cobrir un volum total de 165 places de llar d'infants públiques al municipi. Amb la construcció d'aquesta segona llar d'infants, Cambrils cobrirà totalment aquest acord.
Recordem que aquest nou espai estarà situat al carrer de Colom, just al costat de les actuals instal·lacions del Cinema Municipal Rambla.

Ahir també es va aprovar el nom del CEIP 4, que s'anomenarà CEIP La Bòbila. Segons va explicar Salvador Matas, "el consell escolar del centre ha decidit donar aquest nom a l'escola, tenint en compte l'emplaçament de la mateixa, molt propera a les dues bòbiles antigues de la zona de la Bòbila –la del Rigual i la del Vidiella–. Matas també va recordar que actualment el centre funciona de manera provisional a unes instal·lacions ubicades al costat del CEIP Marinada, i que de cara al setembre vinent s'ubicaran a unes noves instal·lacions provisionals al barri de la Llosa, fins que no estiguin enllestides les obres del nou centre.

Fira Nàutica conjunta entre Cambrils i Salou

El ple d'ahir també va aprovar el conveni de col·laboració entre l'Ajuntament de Cambrils i l'Ajuntament de Salou per a l'organització conjunta de la Fira Nàutica 2008, que es farà entre els dos municipis entorn el proper mes de juny. L'alcalde de Cambrils va avançar que el proper 6 de març es farà l'acte oficial de presentació amb la signatura del conveni entre ambdós municipis.

Consorci del Transport Públic del Camp de Tarragona

El ple ordinari d'ahir va ratificar la modificació dels estatuts del Consorci del Transport Públic del Camp de Tarragona. En la roda de premsa prèvia al ple, Benaiges va explicar que fins ara Cambrils hi formava part com a convidat, i que ara, amb aquesta modificació dels estatuts Cambrils passa a ser membre de ple dret amb veu i vot i amb la rotació corresponen dins del consell executiu, juntament amb les altres dues poblacions del nucli central de la Costa Daurada com Salou i Vila-seca.

Obres de remodelació en alguns carrers

En la sessió d'ahir es van aprovar els expedients de contribucions especials per realitzar diferents obres de remodelació en alguns trams de carrers del municipi. Les zones que s'arranjaran són un tram del carrer de Maria Mercè Marçal –situat al barri de Nou Cambrils–; la remodelació del carrer de Ferran Sors –proper a la plaça de Mossèn Joan Batalla– i el passatge número 8 situat al barri de Nou Cambrils.

Altres temes del ple

Entre d'altres qüestions, el ple també va aprovar provisionalment el pla especial del polígon 39, parcel·la 15 –entorn la carretera de Montbrió– per tal de donar el vistiplau a l'ampliació de les instal·lacions del centre geriàtric Cambrils Suite.
També es va aprovar el nomenament dels membres del consell d'administració de la Societat de Mobilitat de Cambrils, així com la seva adscripció de béns i drets concessionals. Els membres del consell d'administració seran tres membres de l'equip de govern, l'alcalde i tres membres més dels grups de l'oposició.
El ple d'ahir també va aprovar la facultat donada a Robert Benaiges per tal de signar l'escriptura de permuta dels baixos dels pisos de lloguer situats al carrer de Colom, que per conveni amb Incàsol són de propietat municipal. Segons va explicar Benaiges, ja s'està fent la licitació per a l'arranjament d'aquest espai i l'adequació del mobiliari, per tal que sigui la seu de les noves oficines de l'Àrea d'Educació de l'Ajuntament. També es va aprovar inicialment la modificació de l'ordenança municipal sobre la protecció de dades de caràcter personal, per tal d'adequar-se a la normativa.

Comenta aquest article