Cultura

Els més petis aprenen a confeccionar el seu propi curtmetratge de dibuixos animats en el taller "Petits Dibuixos Animats"

Per Berta Ruiz

Moment del taller Petits Dibuixos animats, el resultat del qual es podrà veure aquest dissabte al migdia

Des d'aquest passat dilluns i fins avui mateix a la tarda, es realitza al Centre Cultural i Ocupacional el taller de Petits Dibuixos Animats, en el marc de les activitats paral·leles dins del Festival de Curtmetratges FEC Cambrils-Reus.

Una quinzena de nens d'entre els 7 i els 12 anys d'edat participen en aquesta activitat que
té com a objectiu principal potenciar la creativitat i fer exterioritzar les emocions dels més petits a través del dibuix i les manualitats. Durant aquests dies de taller, els més petits poden conèixer com es crea una història, des de l'storyboard inicial, fins a l'animació dels seus personatges, el doblatge de les seves veus i les diferents tècniques d'animació que es poden utilitzar. Un dels monitors d'aquesta activitat –David Borrull– explicava ahir a Revista Cambrils Diari Digital alguns detalls d'aquesta activitat es durant aquests tres dies es realitza a Cambrils i que els dies 3, 4 i 6 de març també es farà a la sala Santa Llúcia de Reus. Segons explicava David Borrull, els nens són els creadors d'una història comuna, "ells escriuen la història, ells la dibuixen, ells l'animen per trossos i posen també la veu als personatges". Per fer tot això, utilitzen materials molt senzills com paper i llapis, colors i rotuladors per colorejar i cartolines. A banda, també aprenen a fer ús de la tecnologia per donar vida als seus dibuixos, a través de les càmeres fotogràfiques, amb les que poden capturar fotograma a fotograma la seva animació, i també disposen d'un enregistrador d'àudio per posar-hi la veu.

Els monitors del taller van guiant i dirigint els treballs dels més petits, i van ajudant als joves creadors quan la seva història té alguna mancança narrativa o falta d'animació. Segons David Borrull, "agafem el més destacat del que aporta cada nen, i sobretot intentem contaminar-los el menys possible des del punt de vista adult. Deixem que ells inventin".


Finalment, el proper dissabte al migdia es podrà veure la història dels més petits enllestida. A partir de les 12 del migdia al Centre Cultural de Cambrils es farà la presentació del curt realitzat en el taller de petits dibuixos animats.

Aquest projecte innovador i entusiasta es desenvolupa des de fa un any al Departament Multimèdia del Consorci de Biblioteques de Barcelona i el resultat d'aquests tallers ha tingut molt bona acollida al Festival Internacional de Cinema Jove de València, a Camera Zizanio (Atenes), al Festival de Cinema de Valoaurinko (Finlàndia) i al Festival Kids as Directors de Taiwan.

Comenta aquest article