Cultura

Es presenta el calendari d'exposicions amb una àmplia i variada programació artística i cultural

Per Berta Ruiz



Joan Recasens i Gemma Massagué, ahir durant la presentació
La regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Cambrils, encapçalada pel seu regidor –Joan Recasens– i la tècnica de Cultura –Gemma Massagué– van presentar ahir al matí en roda de premsa el calendari d'exposicions per aquest 2008.

Com cada any, es compta amb les tres sales d'exposicions municipals: la sala Àgora –situada al consistori cambrilenc–, i la sala Àmbits i l'Espai El Pati, situades ambdues al Centre Cultural i Ocupacional. Enguany, es compta amb una programació d'una trentena d'exposicions, que englobaran diferents temàtiques i àmbits ben diversos, des de mostres pictòriques, plàstiques i artístiques, passant per reculls fotogràfics i d'altres iniciatives artístiques provinents el món associatiu local.

Exposicions molt variades

El regidor de Cultura –Joan Recasens– va voler destacar algunes de les principals exposicions que passaran enguany per les sales cambrilenques. La sala Àgora serà l'espai que acollirà dues de les biennals més importants de la demarcació de Tarragona com la V Biennal d'Arquitectura Alejandro de la Sota –organitzada pel Col·legi d'Arquitectes de Catalunya i la Fundació La Caixa– i la XVI Biennal Mostra d'art contemporani Català 2008 –organitzada per Canals Galeria d'Art i l'Ajuntament de Sant Cugat–, i sent Cambrils l'únic municipi de la demarcació en acollir aquesta mostra. També cal destacar l'exposició dels Artistes de Cambrils, l'exposició de pintura de l'artista Vall Karsunke o la mostra del 28è Premi de Pintura Vila de Cambrils.

A la sala Àmbits també s'hi instal·laran diferents exposicions relacionades amb l'activitat del món associatiu cambrilenc com les Jornades Culturals de l'Associació Dones Amunt, l'Agrupació Fotogràfica Cambrils o el col·lectiu d'artistes CAT Cambrils Art Total. També hi haurà espai per a d'altres exposicions molt interessants com la que porta per títol "Qui no s'anuncia no ven! Els artistes catalans i la publicitat (1888-1929)", relacionada amb el món de la publicitat, i que es farà en el marc de les jornades de "Dies de llibres". L'exposició plàstica "En un jardí de virídies" de l'artista Cecilia Segura també serà una proposta molt destacada del calendari d'exposicions, així com l'exposició fotogràfica recull del 22è Premi Internacional de Fotografia Vila de Cambrils.

Finalment, l'Espai El Pati també serà la seu d'un seguit de mostres i exposicions que s'instal·laran al llarg d'aquest 2008. La primera d'aquestes, avui mateix, i sota el títol de "Fotògrafes pioneres a Catalunya", emmarcada en les Jornades de la Dona i produïda per l'Institut Català de les Dones. El Pati també donarà espai a les activitats de diferents col·lectius artístics cambrilencs com el Col·lectiu de Dones de Vilafortuny Art21; les obres del taller de pintura del Casal Municipal de la Gent Gran o l'exposició commemorativa "10 anys d'Amics de la Sardana de Cambrils".

A banda de totes aquestes exposicions, el calendari és molt més extens i dóna cabuda a un total de trenta variades propostes.

Comenta aquest article