Informació general

El passat 2007 es van registrar a Cambrils un total de 22 entitats de caràcter veïnal, cultural o esportiu

Per Berta Ruiz



D'esquerra a dreta: Montse Vendrell, Oliver Klein i Núria Ferrando
Des de l'Àrea de Promoció de Ciutat i Relacions Cíviques es va presentar ahir en roda de premsa la memòria del Servei d'Assessorament a Entitats de 2007. La presentació va comptar amb la presència del regidor de Promoció de Ciutat i Relacions Cíviques –Oliver Klein–, la tècnica de Participació Ciutadana –Núria Ferrando– i la tècnica responsable del Servei d'Assessorament a Entitats –Montse Vendrell–.

Recordem que el Servei d'Assessorament a Entitats (SAE) va néixer l'any 2006, arran de la necessitat de posar a l'abast de les entitats de Cambrils tota la informació, orientació i assessorament relacionat amb el món associatiu, tant a nivell d'organització i gestió associativa com amb tota la qüestió de tramitació, constitució i legalització de l'entitat.

El Servei d'Assessorament a Entitats rep un total de 49 consultes

Durant el passat 2007, el SAE va rebre un total de 49 consultes, entre entitats ja constituïdes o en procés, i persones amb voluntat de constituir una nova associació. Pel que fa al perfil dels usuaris que s'hi van adreçar, gairebé la meitat de les consultes provenen d'entitats amb una certa trajectòria, seguides de les consultes provinents de persones que es plantegen constituir una associació, un 7% de les consultes provenen d'entitats que estan en procés de constitució i orientació –tant sobre els tràmits legals i documentació, i desenvolupament del projecte–, i un altre 7% correspon a entitats d'àmbits nacional que volen constituir una delegació a Cambrils. Pel que fa a la tipologia d'aquestes associacions, la majoria provenen d'associacions veïnals, seguides de les esportives i de suport social, d'immigració i d'àmbit religiós. A banda cal destacar l'eficàcia i agilitat d'aquest servei, ja que en un 99% dels casos, el temps de resposta no supera els 2 o 3 dies.

Registre Municipal d'Entitats (RME)

Pel que fa al Registre Municipal d'Entitats (RME), aquest és un òrgan que serveix per conèixer la realitat associativa de la ciutat. Al llarg d'aquest 2007, van ser un total de 22 noves entitats les que es van registrat al Registre Municipal d'Entitats, de les quals, 8 estan correctament inscrites i la resta estan en tràmits. La majoria de les entitats que s'han adreçat al RME són de recent creació, tot i que hi ha una part molt important d'entitats ja consolidades i amb una certa activitat estable, però que encara no havien iniciat els tràmits per estar inscrites en el registre. Pel que fa a l'àmbit d'actuació d'aquestes entitats recentment registrades, hi ha un ventall força divers destacant el moviment associatiu en l'àmbit de la immigració, el moviment veïnal i les entitats esportives i religioses.

22 noves entitats registrades al 2007

El dinamisme associatiu a Cambrils és molt important, com ho demostren les 22 entitats que el passat 2007 van registrar-se al RME, tot i que algunes d'elles ja estaven força consolidades. Aquestes van ser: l'Associació Esportiva Vilafortuny, la Unió Llatinoamericana de la Cultura, l'AMPA CEIP Cambrils III, l'AAVV del Barri Antic del Port, la Fundació Privada el Sueño de la Campana, els Afectats per la Fibromiàlgia de Cambrils, l'Associació Club Nàutic Cambrils, l'Associació Cambrils Ornitològic, Gadis (Grup d'Ajut al Desenvolupament i la Salut), la Congregació de la Puríssima Sang de Crist, Vilacentre-Associació d'empresaris i comerciants del Barri Antic, l'Associació Peulla Brotes Nuevos, l'Associació de Propietaris Cap Sant Pere, l'AMPA Llar d'Infants Municipal Maria Dolors Medina, l'Associació Cultural de la Comunitat Àrab de Cambrils, l'Associació de Veïns els Ametllers, l'AMPA CEIP Cambrils IV, l'Associació de Música Electrònica de Cambrils, l'Associació Catalana d'Enginyeria Sense Fronteres i la Confraria de la Mare de Déu dels Dolors.

Recordem que el Servei d'Assessorament a Entitats (SAE), té un horari d'atenció al públic, durant la tarda de dimarts, de les 18 a les 21 hores al Centre cívic les Basses.

Comenta aquest article