Informació general

Mercè Dalmau: "L'emplaço a que em porti les proves i la documentació per demostrar les acusacions que contínuament està fent cap a la meva persona"

Per Berta Ruiz



Carme Cros, Mercè Dalmau i Mar Roca, ahir en roda de premsa
Els tres grups de l'oposició de l'Ajuntament de Cambrils –PLIC, CiU i PP– van oferir ahir al matí una roda de premsa per tal de comentar alguns dels punts més polèmics del ple ordinari celebrat aquest passat dimarts. A la roda de premsa hi van ser presents la regidora de CiU –Mercè Dalmau–, la regidora del PP –Carme Cros– i la regidora de la PLIC –Mar Roca–.

Preguntes amb polèmica

La regidora de CiU –Mercè Dalmau– va recordar una de les preguntes que ella mateixa va realitzar al ple, i que va aixecar força polèmica. Aquesta feia referència a la provisió temporal del lloc de treball de tècnic d'ensenyament –ja que la persona que fins ara estava al càrrec, actualment exerceix una tasca a la Generalitat de Catalunya–. Segons va explicar Dalmau, "ha vingut una persona en comissió de serveis per ocupar aquesta plaça vacant, i quan es van fer les proves d'accés per ocupar la plaça de tècnic d'ensenyament, es va demanar una titulació específica. En aquest cas es demanava una llicenciatura en Ciències de l'Educació, i la persona que ara està cobrint la plaça té una llicenciatura que no és aquesta".

A més, segons va apuntar Dalmau, el procés de selecció va ser "una mica curiós", ja que, quan els grups de l'oposició van sol·licitar informació sobre els perfils dels deu candidats entrevistats, "no se'ns va facilitar cap dada sobre aquests candidats". Sobre aquesta qüestió, Mercè Dalmau va apuntar que, "després de fer les nostres recerques hem vist que aquesta persona està vinculada a ICV, formant part d'una candidatura als tres darrers comicis municipals a Vila-seca. És una dada curiosa, perquè no se'ns dóna informació de quins han estat els altres candidats i veiem que el candidat que ocupa la plaça és d'ICV. Evidentment, una persona que tingui una adscripció política pot ser un bon tècnic, i no ho dubtem, però si no fem un procés de selecció obert i transparent no sabrem mai si aquella persona és el millor tècnic en educació que podem tenir a l'Ajuntament".

Mercè Dalmau: "No pot ser que, perquè des de l'oposició qüestionem qualsevol de les actuacions que es fan des de l'equip de govern, en contrapartida el que tu rebis són aquestes acusacions personals"

Arran d'aquesta pregunta realitzada per Mercè Dalmau al passat ple ordinari, aquesta va manifestar que "reiteradament i personalment assisteixo a insinuacions vel·lades que s'adrecen directament cap a la meva persona. El senyor Benaiges em va dir que, 'potser que vostè és miri al mirall', fent referència al meu lloc de treball. Ara, li dic al senyor alcalde que aquest matí m'he mirat al mirall, he reflexionat, i jo l'emplaço des d'avui mateix a que en 15 dies, ell em porti les proves, la documentació, tot allò que ell cregui pertinent per demostrar les acusacions que continuament està fent cap a la meva persona, que presenti la seva documentació, els seus raonaments i jo presentaré els meus i la població i la premsa que ho valorin". Mercè Dalmau es va mostrar indignada, afirmant que, "el que no és pot fer des d'un plenari d'un ajuntament i menys una persona que té la representació d'aquest plenari com l'alcalde, és fer contínuament acusacions vel·lades i infundades cap a una persona, i si ell fa aquest tipus d'acusacions que les demostri". Segons declarava ahir Dalmau, "estic indignada amb aquest tema, perquè el que no pot ser és que perquè des de l'oposició qüestionem qualsevol de les actuacions que es fan des de l'equip de govern, perquè creiem que o no són correctes o es podrien millorar, doncs que en contrapartida el que tu rebis són aquestes acusacions personals. Estic indignada, no hi estic d'acord i evidentment no és veritat".

Carme Cros: "Últimament sembla que els únics professionals que ocupen llocs de treball a l'Ajuntament són persones lligades als tres partits que governen"

La regidora popular també va voler apuntar sobre el tema del tècnic d'Educació que, "sembla que els únics professionals que ocupen llocs de treball a l'Ajuntament són persones que estan lligades als tres partits que governen l'Ajuntament de Cambrils. Crec que és molt greu que posin en dubte la professionalitat, la intel·ligència i la preparació de molts altres persones que poden estar igual o millor capacitades, i això és un fet denunciable que ha de saber la ciutadania de Cambrils". Carme Cros va enumerar diferents casos com el nou director de l'Antena del Coneixement de la URV –Ramón Garcia Mateos–, tot i que Cros va especificar que, "és una persona preparada i vinculada a la universitat" i que tot i que el nomenament s'ha fet des del Rectorat des de la Universitat, també s'ha fet amb la participació de l'Ajuntament". Cros també va apuntar que l'interinatge d'una plaça de tècnic de Joventut està ocupat per una persona que formava part de les llistes d'ERC, o una vacant en el Departament d'Enginyeria està ocupada per un exregidor del PSC.

L'aprovació del Cap Operatiu de la Policia Local, genera polèmica

Un dels punts de l'ordre del ple que més polèmica va generar va ser l'aprovació del Cap Operatiu de la Policia Local per lliure designació. Recordem que, els tres grups de l'oposició van votar en contra d'aquest punt. La regidora del PP –Carme Cros– afirmava ahir que "creiem que no ha estat un procediment correcte, perquè en el seu moment, quan es va aprovar de forma provisional se'ns va dir que l'interinatge d'aquest lloc seria de dos anys, per poder veure si la persona amb la què es va dipositar la confiança era la persona més idònia". Tot i el vot en contra de tots els membres de l'oposició, Cros va reiterar en diverses ocasions que "el treball que ha fet el Cap de la Policia ha estat un treball correcte, l'ha complert perfectament i no s'ha posat mai en dubte la seva feina, però creiem que el procediment per lliure designació –a pesar de ser una forma legal– no creiem que sigui la més ètica ni correcta, tal com disposa la llei. Creiem que s'hauria d'haver donat a través d'una promoció interna mitjançant concurs d'oposició que és com està recollit en l'article 30 del règim d'accés a les policies locals".

Per la seva part, la regidora de la PLIC –Mar Roca– va insistir ahir en les seves declaracions que "l'alcalde va voler barrejar el concepte de la persona amb el concepte de les formes. Ho vam repetir des dels tres grups: no és un problema amb la persona que ocupa aquest lloc, perquè si fos així, a les comissions de protecció ciutadana no estaríem d'acord amb tot el que es passa. Per molt que el senyor alcalde vulgui confondre al ciutadà, nosaltres només estem en contra de les formes".

Mar Roca a Robert Benaiges: "Si ha de parlar dels regidors de la PLIC, que se'ns tracti amb respecte"

Finalment, la regidora de la PLIC –Mar Roca– va manifestar públicament el suport que tant des de la PLIC com des del PP se li dóna a Mercè Dalmau, perquè segons va expressar, "creiem que és molt greu aquest tipus d'acusació sempre directa, i que fa mal". Dit això, Mar Roca va voler abordar ahir una altra qüestió relacionada amb la recent inauguració de la nova seu de l'empresa Secomsa Aigües, d'un article publicat al Diari de Tarragona sobre aquest tema i d'una carta derivada d'aquesta qüestió, escrita per Robert Benaiges i publicada en aquest mateix mitjà. En les seves declaracions, Mar Roca va demanar a Robert Benaiges que, "si ha de parlar dels regidors de la PLIC –que representem un percentatge de la població de Cambrils– que se'ns tracti amb respecte, igual que ha de tractar amb respecte a un gremi com els restauradors. No cal dir també, que vam poder llegir entre línies algun atac directe al Diari de Tarragona i a una periodista en concret".

Mar Roca: "Crec que és un bon moment per a que l'equip de govern es plantegi noves mesures per a l'estalvi d'aigua"

Sobre aquesta mateixa qüestió sobre l'aigua, Mar Roca va apuntar que seria "un bon moment per a que l'equip de govern es comenci a plantejar noves mesures, no tan sols per a que la gent estalviï aigua, sinó també com a Ajuntament i com a òrgan públic s'han de saber reaprofitar aigües que van carrer avall".

Amb l'obertura d'aquestes noves oficines de Secomsa Aigües, Roca va detallar que "s'ha de començar a a fer un pla per poder utilitzar l'aigua de les piscines que se'n va i no es reutilitza per a res, per netejar els carrers. Per altra banda, el tema de jardins públics s'està regant amb aigua de boca i creiem que tampoc és el més correcte". Segons Roca, ara "és un bon moment per a que l'Ajuntament prengui decisions amb les persones que realment tenen una bona política d'estalvi d'aigua, s'ha de premiar d'alguna manera a la persona que a casa vigila a l'hora d'utilitzar aigua. El que no es pot fer a final de mes és pagar exactament el mateix que si hagués gastat el que posa en el rebut. Això realment és indignant, perquè a la gent li agrada pagar pel que compra i pel que consumeix, no perquè es determinin uns mínims".

Comenta aquest article