Cultura

L'espectacle "Orígens i dos finals" de Jordina Biosca arriba a la Biblioteca Municipal

Per Berta Ruiz

Imatge de l'espectacle de Jordina Biosca, ahir al vespre a la Biblioteca

La Biblioteca Municipal va ser ahir al vespre, l'escenari de l'espectacle de "Orígens i dos finals", que va anar a càrrec de Jordina Biosca.

En aquesta ocasió, la sessió de contes va anar dirigida a un públic adolescent i adult. Segons va explicar Jordina Biosca a Revista Cambrils Diari Digital moments abans d'iniciar la seva narració, "cada any, algunes biblioteques escolleixen una temàtica que serveix com a fil conductor d'algunes activitats, i enguany es va triar la ciència". De fet, i tal i com explicava Jordina Biosca, l'espectacle ofert ahir era un "punt de contrapartida a la ciència". Un espectacle anomenat "Orígens i dos finals", que aborda justament l'altra vessant a tota la qüestió científica, tot allò que és demostrable i cognitiu, i "marxa cap a la banda de la fe, cap a l'intent d'explicació de les coses".

Per al seu espectacle, Jordina Biosca va recollir un seguit de narracions de tradició oral i d'altres de literàries d'arreu de la geografia mundial, d'autors clàssics i contemporanis com l'anglès Cherstenton, el català Joan Escolies o l'autor romàntic Gustavo Adolfo Becquer. Segons afirmava Biosca, "tot i que la majoria de les coses estiguin científicament comprovades, la gent encara té la necessitat de crear. Al capdavall, totes les cultures han buscat sempre explicacions per a les coses, per tal de donar un perquè del perquè les coses existeixen".

Comenta aquest article