Informació general

Francesc Ricomà (PP), "Hem promès la construcció de dos milions de vivendes que en cap cas superaran els 160.000 euros"

Per Lluís Rovira i Barenys



Carme Cros i Francesc Ricomà, ahir a la seu de Revista Cambrils
Les propostes del PP de cara a les eleccions generals del proper 9 de març giren, bàsicament, al voltant de les persones i el territori, tal com manifestava ahir a Revista Cambrils Diari Digital el candidat d'aquest partit a la demarcació de Tarragona, Francesc Ricomà. Pel que fa al territori Ricomà considera que les comarques de Tarragona han quedat una mica endarrerides, "en aquest sentit, fins ara s'ha vingut treballant en projectes que fa molts anys que estan definits i que han tingut problemes per a ser executats com són l'A7, l'A27, l'Alta Velocitat,..Creiem que cal començar a actuar en projectes nous".
Així doncs, a nivell de carreteres el PP es mostra partidari del desdoblament integral de les tres carreteres nacionals que passen pel territori. En l'àmbit ferroviari l'actuació a fer passa per la creació d'un sistema de rodalies que funcioni i per activar el Corredor del Mediterrani mentre que en el tema de l'aeroport de Reus Ricomà vol que es cedeixi a la Generalitat però que la gestió tingui el major pes en l'àmbit privat.

D'altra banda, Francesc Ricomà manifestava que "els darrers pressupostos generals de l'Estat que s'han aprovat, els del 2008, si els mirem veiem que el 90% dels diners destinats a Tarragona són per pagar obres que ja s'estan fent. Diners per a coses noves no hi ha res i els 24 projectes que afecten Tarragona dins d'aquests pressupostos ja sortien en els de l'any passat". A banda, segons va explicar el candidat del PP, totes les obres iniciades en aquest mandat estaven projectades i algunes fins i tot iniciades pel PP.

Construcció de dos milions de vivendes

L'altre eix programàtic del PP, el de la persona, passa per donar seguretat i confiança a la gent de què tindrà treball. El PP, a més , proposa la pujada de les pensions mínimes als majors de 65 anys, un increment dels ajuts que es donen a les famílies i el de crear 400.000 places de llars d'infants de 0 a 3 anys, entre d'altres. Pel que fa a la vivenda, "un dels grans fracassos del govern socialista", segons Ricomà, es vol afavorir tant el lloguer com la venda, "hem promès la construcció de dos milions de vivendes que en cap cas superaran els 160.000 euros. Modificarem la llei d'arrendaments urbans i farem el que puguem per abaratir el preu del sòl".

"No ens fan por les polítiques de pactes"

Pel que fa al resultat dels propers comicis, Ricomà ho té clar, "pensem en guanyar les eleccions i les volem guanyar amb una majoria suficient. No ens fan por les polítiques de pactes perquè ja les hem practicat i ho vam fer de manera exemplar"
Pel que fa a la postura de CiU en aquest aspecte, Ricomà diu que "al menys aquesta vegada no han anat al notari, el que ja és una rectificació important".

Comenta aquest article