Cultura

L'homenatge a Jordi Domingo enceta els actes de la desena edició del FEC Cambrils-Reus

Per Anna Fargas

Els directors del festival entregant dos rams de flors als familiars de Jordi Domingo

Ahir al vespre es va donar el tret de sortida a la desena edició del Festival Europeu de Curtmetratges de Cambrils i Reus d'una manera molt especial, ja que es va realitzar un homenatge al productor cambrilenc Jordi Domingo, un dels organitzadors i iniciadors del Festival, que va morir el passat 2007.

El Cinema Rambla es va omplir de familiars, amics i coneguts de Jordi Domingo que no van voler faltar al seu homenatge. Miriam Espolet va ser l'encarregada de conduir l'acte on van intervenir Robert Benaiges –alcalde de Cambrils–, Sílvia Ferran i Christian Inaraja –directors del festival– i Manel Almiñana i Xavi Puebla –dos dels directors del curtmetratge sobre la trajectòria professional de Jordi Domingo–.

En la seva intervenció, Sílvia Ferran i Christian Inaraja, van fer entrega de dos rams de flors a la família de Jordi Domingo i van voler fer palès que Domingo estava present en aquells moments observant-los comentant "somrieu que el Jordi us fa una foto".

Per la seva banda, Manel Almiñana i Xavi Puebla van donar pas al seu curtmetratge, el qual han realitzat juntament amb el director Itati Moyano, on s'explica la trajectòria professional de Jordi Domingo, el qual havia creat Quimelca, la seva pròpia productora. En la seva presentació, els dos directors van comentar que "En Jordi és un exemple de professionalitat, per això volem que aquest curtmetratge vagi més enllà", els directors van explicar que tenen la intenció de mostrar el curt en més llocs ja que "es reflexa molt bé l'esforç i l'amor per la professió".

Un curtmetratge a partir de la trajectòria professional de Jordi Domingo

"Demostra que es poden fer les pel·lícules d'una manera diferent", "sempre estava en el moment oportú en el lloc oportú", "feia les coses molt fàcils", "era com Sant Job, el sant de la paciència", aquests van ser alguns dels comentaris que van fer els testimonis que havien treballat en algun moment amb Jordi Domingo i que van intervenir en el curtmetratge. Familiars, companys dels estudis de cinema que va realitzar, companys en la creació del FEC, directors dels curts i els documentals que Jordi Domingo va produir i actors que hi van tenir contacte, van acostar als espectadors la professionalitat amb la que treballava Domingo, la seva manera de fer i el seu bon humor.

Amb el curtmetratge els espectadors van poder conèixer o recordar Jordi Domingo, i sobretot van poder conèixer la tasca que realitzava en la producció de projectes i la seva manera particular de treballar. Tant particular que fins i tot l'actor Lluís Soler comenta que "et demostrava que hi podies confiar, tots els productors haurien de ser com ell, a més després de parlar-hi t'agafaven ganes de quedar amb ell per per un cafè fora del rodatge i conèixer-lo més a fons".

"El teu somrís" un poema escrit per Pilar Domingo i recitat per Lluís Soler posaven punt i final al curtmetratge, el qual es va seguir amb atenció i amb alguna rialla en els moments divertits que els directors del curt ens van voler mostrar de Jordi Domingo. En finalitzar el curt es va fer un llarg aplaudiment.

Inici de les sessions de curtmetratges a concurs

Després de l'homenatge es va iniciar la primera sessió de curtmetratges que participen en la secció nacional del FEC i que es podran veure fins el divendres dia 29.

Comenta aquest article