Societat

Tot a punt per a la vuitena edició del Sopar per l'Esclerosi Múltiple que es farà a l'Escola d'Hoteleria i Turisme

Per Berta Ruiz



D'esquerra a dreta; Sefa Bové, Teresa Campanera i Maricel Llaveria
Aquest proper 6 de març se celebrarà a l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils la vuitena edició del Sopar per l'Esclerosi Múltiple, que té com a objectiu aconseguir fons per a l'Associació Esclerosi Múltiple que des de fa anys treballa per tirar endavant el projecte de l'Hospital de Dia Mas Sabater, ubicat a Reus, on malalts que pateixen aquesta malaltia poden fer activitats de rehabilitació.

La presentació del sopar d'enguany es va fer ahir al matí a l'Ajuntament i va comptar amb la presència de la regidora de Polítiques Socials i Salut –Maricel Llaveria–, la presidenta de l'Associació Esclerosi Múltiple de Tarragona i membre del patronat de la Fundació Esclerosi Múltiple–Teresa Campanera– i l'encarregada de campanya –Sefa Bové–.

Al sopar d'enguany, que girarà entorn de l'autora Mercè Rodoreda i la seva obra "La plaça del diamant" –i coincidint amb l'Any Internacional de les Llengües– hi assistiran unes 210 persones. Tal i com explicava ahir Sefa Bové, gairebé totes les entrades, a un preu de 36 euros estan venudes, tot i així encara queden algunes places. Les entrades es poden aconseguir a les oficines del departament de Polítiques Socials i Salut, al número 5 del carrer de Sant Plàcid. Una altra manera de col·laborar amb l'Associació Esclerosi Múltiple és través de la taula 0.

L'acte també comptarà amb la participació del grup de teatre La Teca que farà lectura de diferents fragments de l'obra de Rodoreda en diferents llengües. També hi participarà el quartet de clarinets de l'Escola Municipal de Música format per Míriam Torres, Àngela Godoy, Carla Franch i Natàlia Salat.


La important tasca de l'Hospital de Dia Mas Sabater

La presidenta de l'Associació Esclerosi Múltiple de Tarragona –Teresa Campanera– va explicar ahir durant la presentació alguns dels serveis que s'ofereixen des de l'Hospital de Dia Mas Sabater, així com les recents millores que s'han fet amb les recaptacions obtingudes en els darrers anys.

L'Hospital de Dia Mas Sabater dur a terme tot un seguit de tractaments i activitats per tal de millorar la vida diària de les persones afectades per l'esclerosi múltiple. Es realitzen activitats de tractament i prevenció en les anomenades "Activitats de la vida diària" (AVD), es dóna informació i orientació sobre aquelles malalties de baixa prevalença, és a dir, aquelles malalties poc conegudes. També es realitzen tasques de suport i promoció a la integració, psicologia, logopèdia, teràpia ocupacional, acció social i ciutadania; a banda de treballar per la supressió de les barreres arquitectòniques i de la comunicació.

Des de Mas Sabater també s'organitzen activitats esportives adaptades, foment al voluntariat i accions de suport a entitats que vetllen pels interessos dels pacients i dels seus familiars. Properament, una de les novetats d'enguany serà la teràpia amb cavall que es farà amb les persones afectades per aquesta malaltia. Teresa Campanera també va explicar ahir, les millores d'instal·lacions i mobiliari que s'han pogut fer amb els diners que es van recaptar en el sopar de l'any passat a Cambrils. Fins ara, el centre no comptava amb un despatx de direcció i presidència per atendre de manera eficient a les visites del centre –ja que hi havia manca d'espai–, i ara ja s'ha instal·lat un espai destinat a aquesta qüestió.

Els diners que es recullin enguany, possiblement es destinaran a equipar i rehabilitar la planta superior de l'edifici, per a que els pacients del centre puguin tenir un tractament més individualitzat amb els professionals que els atenen. Actualment, el centre compta amb un quarantena de pacients, dos dels quals es desplacen des de Cambrils.

Comenta aquest article