Informació general

La Congregació de la Puríssima Sang renova el tabernacle del Sant Sepulcre

Per Berta Ruiz

Imatge de grup dels membres que conformen la Congregació de la Puríssima Sang, a la plaça de l'església

Un any més, la Congregació de la Puríssima Sang està acabant d’enllestir els darrers detalls per a la processó de Setmana Santa d’enguany.

En aquesta ocasió, i seguint amb els esforços per millorar i potenciar la programació de la Setmana Santa de Cambrils es farà una renovació del tabernacle del Sant Sepulcre. El president de la Congregació de la Puríssima Sang –Joan Rodríguez– ha explicat en declaracions a Revista Cambrils Diari Digital, alguns detalls d’aquestes millores. S’instal·laran unes rodes noves al tabernacle del Sant Sepulcre, i el podran portar un total de sis persones, en comptes de les quatre que el podien portar fins ara. De fet, s’ha optat per aquesta mesura, ja que aquest tabernacle es molt pesat i és força complicat de portar. Pel que fa als altres passos de la processó, Joan Rodríguez explicava que la majoria d’aquests també s’arreglaran, es posaran més agafadors per tal que hi pugui anar més gent, i també es posaran unes rodes més còmodes per transportar-los millor. També es faran millores en la il·luminació dels passos.

Fa unes setmanes, les tres confraries –la Congregació de la Puríssima Sang, la Confraria de la Mare de Déu dels Dolors i l'Associació d'Antics Alumnes de la Salle– van reunir-se per tal d'acabar de lligar el programa d'actes d'enguany. Segons va explicar Joan Rodríguez, "des de l'any passat es va decidir que per complementar els actes de Setmana Santa, cada confraria organitzaria un acte". Enguany, serà el torn de l'Associació d'Antics Alumnes de la Salle, que organitzarà aquest proper dissabte 1 de març l'acte "Altres Mirades". En aquesta ocasió, la confraria convidada serà l'Associació la Salle de Tarragona que oferirà una conferència a la capella del col·legi la Salle de Cambrils, a partir de dos quarts de vuit de la tarda, algunes de les experiències i vivències de la Setmana Santa tarragonina.

Pregó a càrrec de mossèn Daniel Barenys

El pregó de Setmana Santa d'enguany anirà a càrrec de mossèn Daniel Barenys –exrector de l'església parroquial de Sant Pere–, el proper diumenge 9 de març al santuari de la Mare de Déu del Camí. A continuació d'aquest acte es farà un acte d'agraïment a la família Nat, que des de l'any 1948 ofereix el palmó que porta el Sant Sepulcre.
La família Nat-Olivé ha seguit durant tres generacions aquesta tradició. Enguany, farà 60 anys que aquesta família ofereix desinteressament el gran ram de palma, que primer adorna el monument eucarístic i després adorna el tabernacle del Sant Sepulcre.

Comenta aquest article