Informació general

Lluís Aragonès (ERC), "Als catalans l'Estat ens deixa de retornar 2.600 euros per persona"

Per Lluís Rovira i Barenys



Jordi Fargas, Lluís Aragonès i Anna Simó en un moment  de l'acte d'ahir al vespre
El candidat d'ERC per la demarcació de Tarragona, Lluís Aragonès, va fer campanya, ahir, a Cambrils. Per la tarda va mantenir una reunió amb els representants de la Confraria de Pescadors per copsar les necessitats del sector. Al vespre, acompanyat de la portaveu adjunta al Parlament de Catalunya, Anna Simó, va fer un acte electoral a la sala de la Cooperativa Agrícola.

El president de la secció local d'ERC, Jordi Fargas, va encetar l'acte electoral. El candidat d'ERC va fer, primer que tot, un repàs als reptes territorials que es presenten a la nostra demarcació i, tot seguit en va descriure les amenaces, "la principal amenaça és l'Estat. No hi ha recursos. El primer tema a tractar és el del finançament". Segons Aragonès, "no es pot tolerar el dèficit fiscal que tenim, que arriba al 10,2%. Això suposa que no ens arriben 18.995 milions d'euros. Dit d'una altra manera, als catalans l'Estat ens deixa de retornar 2.600 euros per persona".

"Què hi anem a fer a Madrid?", va dir Aragonès en un moment de la seva intervenció. Segons el candidat d'ERC "els hi volem dir que ja n'hi ha prou, que ens hem cansat d'estar en aquest espai i volem tenir un espai propi. I ja li hem posat data, el 2014 volem que els catalans es pronunciïn. Cada vegada hi ha més gent que se'n dóna compte que això d'Espanya no ens surt a compte". Finalment, Aragonès va fer una crida al vot per ERC "per barrar el pas al PP i, a més, per impedir que el PSOE tingui majoria absoluta".

Les balances fiscals

Per la seva part, Anna Simó va insistir en el dèficit fiscal que pateix Catalunya i va llançar una proposta a tots els representants catalans que surtin elegits el proper 9 de març, "entre el 10 de març i el dia de la investidura, que poden passar ben bé uns 20 dies, exigim tots els representants catalans que es publiquin les balances fiscals". Simò va denunciar les mentides que ha anat dient Pedro Solbes en què no hi ha un mètode únic per a calibrar-les, "els mètodes de càlcul es van encomanar i ja estan fets. Si volen en un dia tenen tenen el resultat".

Anna Simó va apel·lar al vot independentista, "que cap vot independentista es quedi a casa. Volem que la gent voti a ERC i que sigui exigent amb nosaltres. El seny és votar a ERC".

Comenta aquest article