Cultura

L'espectacle "Dit i cantat" inaugura l'Antena del Coneixement de la URV a Cambrils i l'aula de poesia

Per Berta Ruiz

Luis Felipe Alegre i Gregorio Maestro –a la guitarra– en l'espectacle que fan oferir el passat divendres a la sala d'actes de l'IES Cambrils

El passat divendres al vespre, la sala d'actes de l'IES Cambrils va acollir l'acte inaugural de l'Antena del Coneixement de la URV a Cambrils i l'Aula de Poesia. A aquest primer acte de la posada en marxa de l'Antena del Coneixement i també de la nova Aula de Poesia de la Universitat Rovira i Virgili i van ser presents el director de l'Antena del Coneixement a Cambrils –Ramon Garcia Mateos– i el vicerector de la URV –Santiago Castellà–.

En aquesta ocasió, i per encetar el programa d'actes, es va fer l'activitat sota el títol de "Dit i cantat", en la què hi van intervenir el grup teatral El Silbo Vulnerado amb el seu espectacle "Versos directos", i també hi va participar el cantant Adolfo Osta amb el seu repertori "Trobadors i poetes".

Els primers en obrir l'espectacle van ser Luis Felipe Alegre –actor i director teatral– i Gregorio Maestro –músic–, ambdós components del grup teatral El Silbo Vulnerado. Luis Felipe Alegre va fer de bululú, combinant la seva narració de romanços i relats de tradició oral amb la música de Maestro. Aquesta figura de bululú, la va traçar Agustín de Rojas al Segle d'Or amb l'element central del comediant solitari.

Posteriorment, va ser el torn del cantautor i intèrpret de música tradicional Adolfo Osta, que va interpretar el seu espectacle de "Trobadors i poetes". Amb una veu molt personal i un estil trobadoresc, Osta va interpretar una selecció d'obres poètiques i cants.

Properes activitats de l'Antena del Coneixement de la URV

El proper actede l'Antena del Coneixement serà aquest proper divendres al Centre Cívic Les Basses, en motiu del Dia Internacional de la dona, el cinefòrum "Las mujeres de verdad tienen curvas". Les següents activitats tindran lloc el 18 d'abril amb la marató de cinema de terror –que es farà a les instal·lacions de l'IES Cambrils–, i el 16 de maig amb la taula rodona "A l'entorn de l'educació i l'informe PISA", que també es farà a l'IES Cambrils.

Comenta aquest article