Informació general

"Altres Mirades" és el nou acte creat per tal d'apropar la Setmana Santa d'altres municipis a Cambrils

Per Anna Fargas

L'"Oració de l'hort", de l'Associació d'Antics Alumnes La Salle de Cambrils, i "Vetlleu i pregueu", de l'Associació La Salle Tarragona, exposades durant l'acte "Altres Mirades", aquest dissabte al vespre

L'Associació d'Antics Alumnes La Salle de Cambrils, va organitzar el passat dissabte al vespre un acte que sota el títol d'"Altres Mirades", que té l'objectiu de convidar cada any una confraria o entitat que no sigui de Cambrils "perquè expliqui com es viu la Setmana Santa dintre de la seva entitat, la seva ciutat o poble", tal i com va explicar Josep Maria Crusells, president de l'Associaicó Antic Alumnes La Salle de Cambrils, en declaracions a Revista Cambrils Diari Digital. L'acte va tenir lloc a la capella del Col·legi La Salle de Cambrils.

Crusells va explicar que aquest acte va ser proposat des de la l'AAA La Salle a la resta d'entitats que participen de la Setmana Santa Cambrilenca "per donar una mica més de contingut a tots els actes". En aquesta primera edició l'acte ha estat organitzat per l'AAA La Salle, però tal i com va comentar Josep Maria Crusells, "la intenció és que cada any l'organitzi una de les diferents entitats que formen part de la Setmana Santa Cambrilenca, com són la Confraria de la Mare de Déu dels Dolors i la Congregació de la Puríssima Sang".

Intercanvi d'experiències amb l'Associació de La Salle de Tarragona

Josep Maria Crusells va explicar que s'ha començat amb els Antics Alumnes de La Salle de Tarragona "per proximitat, ja que si nosaltres tenim aquest pas és gràcies al seu suport moral i amb aportacions de vestuari i altres coses. Les nostres vestes són les mateixes que ells porten a Tarragona, com a agraïment a aquesta col·laboració i el carro que suporta la imatge també és una donació que ens van fer".

Joaquím Julià, president de l'Associació de La Salle de Tarragona, va comentar en declaracions a Revista Cambrils Diari Digital que esperava que d'aquesta xerrada se'n poguessin beneficiar totes les entitats de la Setmana Santa Cambrilenca, "quan anem fora també ens seveix per tenir idees per aplicar a la nostra confraria, així que esperem que aquesta xerrada també els hi serveixi, per treure experiències i millorar entre tots".

Joan Maria Maixé, vicepresident de l'Associació La Salle de Tarragona, va ser l'encarregat de realitzar la presentació de la Setmana Santa de Tarragona, i posteriorment es va projectar un vídeo explicatiu. A més de la xerrada l'Associació La Salle de Tarragona també van portar el seu pas "Vetlleu i pregueu", que tal i com va explicar Joaquím Julià, "és l'únic que existeix a Espanya". Aquest pas va estar acompanyat de "L'Oració a l'Hort" de l'Associació d'Antics Alumnes de La Salle de Cambrils, del que Crusells va explicar que "és el pas típic de totes les associacions d'antics alumnes de La Salle de tot l'Estat".

Comenta aquest article