Informació general

"El rol de la dona i les tasques de cuidadora" és una de les xerrades que obre la VI Jornada de les Dones

Per Anna Fargas

Moment de la xerrada sobre el rol de la dona i les tasques de cuidadora, d'ahir a la tarda al Centre Cultural

"L'art de cuidar. El rol de la dona i les tasques de cuidadora", va ser un dels actes que es va dur a terme ahir a la tarda al Centre Cultural, dintre del marc de la VI Jornada de les Dones, organitzada per l'Àrea de Polítiques Socials i Salut de l'Ajuntament de Cambrils.

Les infermeres Montse López i Izaskun Moran van ser les encarregades de dur a terme aquesta xerrada que tenia per objectiu, tal i com va explicar Izaskun Moran en declaracions a Revista Cambrils Diari Digital, "intentar explicar la manera de cuidar bé". La xerrada es va centrar en explicar de què es tracta el fet de cuidar i de com pot sobrecarregar a la persona que cuida. Moran va afegir que "hi ha molta gent que està cuidant a familiars i sempre es pregunten si ho fan bé o no, i potser amb això els ajudem a que sàpiguen que sí que ho fan bé, i els hi donem ànims a que continuïn".

Montse López va comentar, en declaracions a Revista Cambrils Diari Digital que "cuidar és una paraula molt àmplia que fem tothom en algun moment de la vida, i té molt de mèrit i s'ha de saber fer bé, que normalment es fa, però hi ha cosetes petites que poden ajudar", i són aquestes petites coses les que es van intentar explicar durant la xerrada.

Durant la xerrada es va realitzar una part teòrica on es va explicar el perfil de la dona cuidadora, la relacions que es poden establir amb el malalt, tant positives com negatives, i els possibles estats d'ànim que pot estar vivint la cuidadora. També es va voler remarcar el fet de patir sobrecàrrega, que es produiria quan la cuidadora no està bé amb ella mateixa ni amb el que està fent, Moran va explicar que "és un estat psicològic que resulta del treball físic combinat amb les emocions". Lopez i Moran, també van voler explicar al públic assistent que el fet de cuidar és una experiència digna i mereixedora de reconeixement.

Després de la part més teòrica és va realitzar una part pràctica on es va realitzar un taller de mobilitzacions, es va parlar de la higiene correcta i de les cures que s'han de tenir segons la patologia.

Més actes durant tota la setmana

Dintre del marc de les Jornades de les Dones, ahir també es va realitzar un taller de relaxació i la projecció de la pel·lícula "La ciudad del silencio", que narra la història de com és la vida de les dones de Ciutat Juàrez a Mèxic, on s'encobreix la desaparició i l'assassinat de moltes d'elles sense que ningú sàpiga res. Els actes continuaran fins el dissabte dia 8 de març.

Comenta aquest article