Societat

El Sopar de la Fam d'enguany recapta un total de 5.706 euros

Per Berta Ruiz

El Sopar de la Fam va fer-se al Palau Municipal d'Esports, el dissabte a la nit

El Palau Municipal d’Esports va acollir dissabte a la nit una nova edició del Sopar de la Fam, organitzat per Mans Unides Cambrils. Enguany, sota el lema "Mares sanes, dret i esperança", l'acte es va iniciar amb una presentació preparada per l'Agrupament Escolta Gent de Mar, i va seguir la festa amb l'actuació del grup de vent "Crescendo" de l'Escola Municipal de Música de Cambrils, sota la direcció de Dídac Arcas.

Posteriorment, es va iniciar el sopar, que un any més, va omplir de gent el Palau Municipal d'Esports. En finalitzar el sopar hi va haver l'actuació de La Teca amb un fragment de l'obra de teatre Spot i La Tequeta amb "The Tequetes Festival".

Enguany, el Sopar de la Fam ha recaptat amb la venda de tiquets i altres productes de promoció, un total de 5.706 euros. Els tiquets es podien adquirir a diferents llibreries de Cambrils o en el mateix Sopar de la Fam, a un preu de 8 euros els adults i 5 euros els menors de 12 anys.

Projecte de construcció d'una maternitat i dispensari

Aquests diners es destinaran a un projecte solidari de construcció d'una maternitat i un dispensari, situat en el districte de Sunkuru, en el cor de la República Democràtica del Congo. Aquest districte cobreix una zona de deu aldees, on les principals activitats econòmiques són l'agricultura i la ramaderia. Les instal·lacions sanitàries que existien van ser destruïdes i saquejades i el personal sanitari que treballava en aquesta zona va fugir. Els habitants d'aquesta zona han de recórrer grans distàncies per rebre assistència sanitària bàsica. Aquest fet, eleva l'índex de mortalitat de les dones i els seus fills. Des de Mans Unides Cambrils, els diners recaptats es destinaran a la construcció d'un centre sanitari per a l'hospitalització de dones embarassades, nens prematurs, atenció a malalties comunes, així com campanyes d'educació i formació, campanyes de vacunació i prevenció de la sida i malalties infeccioses.

Comenta aquest article