Esports

El Cambrils Club d'Hoquei és reconegut com a entitat esportiva del 2007 en la Festa de l'Esport

Per Lluís Rovira i Barenys

El president del Cambrils Club d'Hoquei, Xavier Blanco, va rebre el guardó a l'entitat esportiva de l'any 2007 de mans de l'alcalde, Robert Benaiges

Nit de reconeixements i de mèrits esportius en clau cambrilenca la que es va viure el passat divendres en motiu de la celebració de la Festa de l'Esport 2007. Enguany la celebració ha tingut uns trets diferents al de les darreres edicions ja que la que fins ara era la primera part de la festa, l'elecció dels millors esportistes locals que es feia al Palau d'Esports, es farà el proper mes de juny.

La llista de guardons, proposada pels diferents clubs esportius, va ser llarga. Els guardonats van ser Javier Cortés, del Club d'Arquers Cambrils; Òscar Garcia Alegre, del Cambrils Club d'Hoquei; Annabel Otero González, del Cambrils Club Natació; Òscar Gargallo Lobo, del Club Atletisme Cambrils; Antoni Vidal Cinca, del Club Basquetbol Cambrils; Alfons Toda Callau, del Club Cambrils Kàrate; Carla Garcia Jurado, Club Escola Judo Cambrils; Mireia Guinjoan Aleu, del Club Patí Cambrils; José Manuel Luengo Polonio, del Club Tir Olímpic Cambrils; Josep M Vilageliu Ceballos, de l'Unió d'Escacs Cambrils; l'equip juvenil masculí del Club d'Handbol Cambrils; l'equip veterà femení A del Club Vent d'Estrop Vogadors de Cambrils i Pedro Guillén, del Club Esportiu Cambrils. Abans dse l'entrega de guardons es va passar una projecció de fotos de caràcter esportiu, la gran majoria d'elles cedides per Revista Cambrils, i unes imatges d'esports de TV Cambrils.

Cambrils Club d'Hoquei, millor entitat esportiva

L'entitat esportiva de l'any, elegida per votació dels diferents clubs esportius, va ser el Cambrils Club d'Hoquei. El seu president, Xavier Blanco, va recollir el guardó. Segons les votacions emeses el Club d'Arquers de Cambrils va quedar en segon lloc i el Club Patí Cambrils, en tercer lloc.

Enguany també s'ha volgut reconèixer la tasca i dedicació d'exdirectius de clubs i s'ha guardonat a Mari Pau Pijuan Calvo, del Cambrils Club d'Hoquei i a Jordi Mariné Tarés, de la Penya Cicloturista Cambrils. Al mateix temps, s'ha fet un reconeixement a la figura dels patrocinadors i es va lliurar un guardó al Grup Manel Niñerola com a principal patrocinador del FC Cambrils.

Altres guardons

Finalment es van repartir els guardons als esportistes destacats d'aquest 2007. El tricampió del món d'enduro, Iván Cervantes, va ser un d'ells. Cervantes no va poder ser present a la festa ja que es troba en competició i el seu germà, Sergio, va recollir el guardó i va llegir un missatge enviat per l'Iván.
També van rebre guardons el jove ciclista Edgar Curto, campió provincial de la Copa Tarragona i dels Països Catalans i la campiona de Catalunya de Gimnàstica Rítmica en categoria júnior, Montse Lozano.

Un altre dels guardonats va ser l'entrenador
de l'equip aleví B del Barça, Albert Puig, pel gest esportiu que recentment li va valer el premi a l'esportivitat de la Fundació Ernest Lluch.

El darrer guardonat va ser el president del Consell Esportiu del Consell Comarcal, Sebastià Bondia, pels seus 25 anys al capdavant d'aquesta entitat. Sebastià Bondia deixa avui mateix el càrrec i serà substituït per Ernest Aymamí.

Obertura de la pista d'atletisme a la ciutadania

El proper mes d'abril està previst obrir la pista d'atletisme a la ciutadania. Així ho va dir públicament el regidor d'Esports, Joan Recasens, en el discurs que va fer en motiu de la Festa de l'Esport. Recasens també va repassar els objectius de la regidoria que en l'aspecte de les instal·lacions passa per reformar l'espai de l'antic club de tennis Vilafortuny i fer-hi una piscina coberta així com posar un circuit d'entrenament al llarg del passeig de ponent i enllestir la tercera fase del parc del Pinaret, dedicant-la a l'esport de lleure.

El representant territorial de l'Esport, Francesc Xavier Aguiló, va voler destacar l'interès de Cambrils per l'esport i remarcar que els objectius que s'ha marcat la regidoria cambrilenca coincideixen amb les línies estratègiques de la Generalitat amb les línies de l'esport a l'escola i la d'esport i salut. El president del Consell Esportiu del Baix Camp, Sebastià Bondia, també va fer un breu parlament destacant que el seu objectiu en aquests darrers 25 anys ha estat que tots els nens i nenes del Baix Camp puguin fer esport.
L'alcalde, Robert Benaiges, va cloure la tanda de parlaments destacant la diversitat esportiva de Cambrils amb 50 clubs esportius i manifestant la intenció d'aconseguir els estudis universitaris d'esports per a Cambrils i el reconeixement de Cambrils com a Ciutat Esportiva.

El grup de teatre la Teca va amenitzar la nit amb una de les seves representacions interactives.

Comenta aquest article