El taller artesanal Nat Olivé continua augmentant la producció de palmes després de 60 anys d'experiència
En la producció de palmes del taller Nat Olivé, hi treballen unes 14 dones de forma artesanal, imatge d'ahir a la tarda |
El taller artesanal de palmes Nat Olivé, situat al carrer Rovira, ja ha iniciat, com cada any, la producció de palmes. Un total de 14 dones es dediquen durant dues setmanes a produir les palmes que es lluiran el Diumenge de Rams.
Pel que fa al nombre de palmes que es produiran, Maria Teresa Nat, la propietària del taller, va explicar en declaracions a Revista Cambrils Diari Digital, que "cada any se'n fan algunes més, anem pujant el nombre de palmes". Tot i això, aquest any encara no s'ha pogut donar una xifra concreta ja que tot just aquests dies han començat la producció de palmes al taller. En aquest sentit, Nat va comentar que "acabem de començar però ja n'hem venut, jo sempre dic a la gent que vingui a partir de dilluns perquè estaran més fresques i nosaltres podem treballar amb més tranquil·litat".
Els preus de les palmes varien segons les mides, Maria Teresa Nat va explicar que "n'hi ha de tots els preus, des d'un euro fins el que et vulguis gastar, així que qui no va a beneir és perquè no vol". Les palmes que necessiten més el·laboració i per tant tenen un cost més elevat són les que s'encarreguen per les nenes que fan la comunió, ja que per tal de realitzar-les es necessita el treball de dues o tres dones durant tot un dia.
60 anys de palmes i palmons
El passat diumenge, la familia Nat-Olivé va rebre un homenatge per part de la Congregació de la Puríssima Sang i la Confraria de la Mare de Déu dels Dolors per haver realitzar durant 60 anys i de forma desinteressada el ram de palma que acompanya el Sant Sepulcre en la processó de Divendres Sant. Fent referència a aquest homenatge, Maria Teresa Nat Olivé va comentar que "la meva mare va començar amb un altre grup de dones, i després de 60 anys que fem la palma a casa, està bé que facin un homenatge".
La palma que acompanyarà el Sant Sepulcre, també anomenada Pàssia, es començarà a treballar avui, i tal i com explica Nat, cadascuna de les dones artesanes ja estant pensant noves idees per realitzar-la, "en aquest hi posem tot el que sabem i més, cada any ho posem maco i a vegades ho desfem i ho tornem a fer, i aquell dia sí que ens barallem totes, perquè volem que quedi ben lluïda".