Cultura

Es projecta “Aqua, el riu vermell” produït per Jordi Domingo i dirigit per Manel Almiñana, dins els actes del FEC Cambrils-Reus

Per Redacció



Cartell de la pel·lícula produïda per Jordi Domingo
Ahir al vespre es va projectar Aqua, el riu vermell al Centre d’Art Cal Massó de Reus, com a última activitat del Festival Europeu de Curtmetratges Cambrils-Reus. El passat diumenge 2 de març també es va poder visionar en 35 mm al Cinema Rambla de Cambrils.

Aquest film, que ahir es va poder veure en format DVD, és un documental de 96 minuts dirigit per Manel Almiñana i produït per Jordi Domingo, a qui se li va fer un homenatge en l’anomenat Festival. Aqua es va estrenar a Barcelona el passat desembre, amb una complicada postproducció després de la mort, ara fa un any, de Jordi Domingo.

"Cada història busca un desig, com el riu desitja el mar"

Aqua tracta diferents històries que passen al voltant del Riu Llobregat, des del seu naixement a Castellar de N’Hug, fins la seva desembocadura, passant per les mines, rescloses, etc. Ens presenta personatges que expliquen les seves vivències en relació al riu, però també es veuen els paisatges que l’envolten. Un pescador, una prostituta, un pagès, una família gitana i uns miners, són alguns dels personatges que trobem al llarg del film. Cal dir que el pintor que apareix al final del documental buscant un paisatge per pintar, és l’artista cambrilenc Antoni Ruiz Vaca.

“ Cada història busca un desig, com el riu desitja el mar” és la frase que apareix al final com a resum del documental. Un muntatge elaborat amb el riu com a protagonista que ens dóna a conèixer entrevistes reals i històries interpretades per actors.

Comenta aquest article