Societat

El trasllat del Jesús Natzarè aplega un gran nombre de feligresos

Per Anna Fargas

Moment de l'arribada de la imatge de Jesús Natzarè a la plaça de l'església de Santa Maria
Moment de l'arribada de la imatge de Jesús Natzarè a la plaça de l'església de Santa Maria

La imatge de Jesús Natzarè es va traslladar ahir a la nit en processó des de la parròquia de Sant Pere fins a la parròquia de Santa Maria. Tal i com es ve fent els darrers quatre anys, després que l'any 2000 es dugués a terme per primera vegada, es realitza aquest acte solemne de trasllat per tal que la imatge de Jesús Natzarè participi amb els altres passos en la processó del Sant Enterrament que es celebra la nit del Divendres Sant pels carrers del Barri Antic.


Gran participació per part de totes les Congregacions i dels feligresos

Joan Rodríguez, president de la Congregació de la Puríssima Sang, va explicar a Revista Cambrils Diari Digital, que aquest any es tenia l'objectiu d'augmentar el nombre de participants "cada any ho hem anat millorant una mica i ha quedat una magnífica processó. És una mica curteta, no hi ha la gent que hi ha per Divendres Sant, però jo crec que l'any que ve hi participarà més gent, i fins i tot crec que pujarà el penó de la Congregació de la Mare de Déu del Carme".

Com a novetat, en el trasllat d'aquest any van intervenir els Armats del Sant Crist de la Sang de Constantí, guanyadors de diversos concursos d'armats, en substitució dels Armats de Sant Martí de Vilallonga del Camp que ja feia uns anys que hi participaven. Joan Rodríguez va explicar que aquest canvi es deu a què "volem oferir als cambrilencs varietat". A banda, i com ja es ve fent en els darrers anys, també hi van participar la Banda de Cornetes i Tambors Verge de Misericòrdia de Reus.

El tabernacle va ser portat, seguint la tradició de l'any passat, per una representació de pescadors i dels vogadors de Vent d'Estrop, que duien la vestimenta típica. A més també es va comptar amb una gran participació per part de totes les Congregacions, la de la Puríssima Sang, la de la Mare de Déu dels Dolors, la de la Mare de Déu del Carme, tot i que sense el seu penó. I també l'Associació d'Antics Alumnes de La Salle que van anar acompanyats pels timbalers de La Salle de Tarragona, els quals també anaven vestits amb vestes.

Nombrosos feligresos van acompanyar la imatge, que data dels anys trenta i que va ser donada per la família Domènech-Galbes a la parròquia de Sant Pere, en una processó que va durar gairebé dues hores.

Convertir el trasllat del Jesús Natzarè en processó

Joan Rodríguez va explicar que algun cop s'havia fet el trasllat d'aquest tabernacle amb una furgoneta, però "vam decidir que s'havia d'aprofitar i fer una processó que cada any ha anat millorant, a més no fent-se processó a la platja vam intentar fer una processó per tothom, per això vam decidir fer una processó portant el Natzarè des de la parròquia de Sant Pere fins a la parròquia de Santa Maria".

 

 

 

 

 

Comenta aquest article