Informació general

S'inicien els treballs previs a les obres de remodelació dels carrers del Barri Antic

Per Berta Ruiz

Un treballador col·locant unes tanques al passeig d'Albert, ahir al matí
Un treballador col·locant unes tanques al passeig d'Albert, ahir al matí | Berta Ruiz

Un treballador col·locant unes tanques al passeig d'Albert, ahir al matí


Ahir mateix es van iniciar els treballs previs a l'inici de les obres de remodelació del carrer Major i els seus carrers adjacents i també del passeig d'Albert.

En declaracions a Revista Cambrils Diari Digital, el regidor de Promoció de Ciutat i responsable de la Llei de Barris –Oliver Klein– ha confirmat l'inici d'aquestes primeres tasques de senyalització, descàrrega del material en diversos punts de la zona i tancament amb tanques d'algunes zones com el passeig d'Albert.
En primer lloc, es tiraran endavant les obres del carrer Major i els seus carrers contigus com el carrer Castlà, Parres, Soldat, Trinquet, una part del carrer de Cardenal Vidal i Barraquer, carrer de Gràcia, Cavallerisses i la plaça de la Concepció, i també del passeig d'Albert, que aniran a càrrec de les empreses Becsa SA. i Pamesa. Segons va explicar ahir Oliver Klein, "les empreses ja han iniciat un primer apropament a les obres, juntament amb la supervisió dels tècnics municipals". Posteriorment, en aproximadament un mes s'iniciaran les obres en el darrer grup de carrers inclòs dins de la remodelació del barri: el carrer de Sant Plàcid, el carrer de Sant Josep i el carrer de Foix. Sobre aquesta qüestió, Oliver Klein va explicar que l'inici de les obres en aquesta zona s'endarrerirà una mica, perquè les obres van a càrrec de la mateixa empresa que està treballant en l'arranjament del darrer tram de l'avinguda d'Adelaida –l'empresa Hidrocanal–, i un cop enllesteixin els treballs en aquella zona es faran càrrec d'aquests tres carrers.

Nou mobiliari i arranjament dels carrers

Continuant amb la línia de renovació que es va encetar amb l'arranjament del carrer de les Creus i el carrer de Rovira, ara es seguiran accions de millora com la instal·lació de nou mobiliari urbà, la conversió dels espais en zona de vianants i la substitució de les xarxes de clavegueram, electricitat, gas i telefonia. També es col·locaran prismes per a les noves tecnologies i s'eliminaran les barreres arquitectòniques existents.
Els carrers Major, Castlà, Soldat, Parres, Cavallerisses, Trinquet, Gràcia i plaça de la Concepció comptaran amb una plataforma de vianants única d'accés restringit a vehicles que només podran utilitzar els veïns. En canvi, el carrer de Cardenal Vidal i Barraquer tindrà una plataforma única, però permetrà el trànsit rodat i al passeig d'Albert es construiran dues plataformes: una per a vehicles i una altra per a vianants, amb una vorera de 2'5 metres. Al carrer de Sant Plàcid a la intersecció amb el carrer de la Verge del Camí i el carrer de l'Hospital anirà pavimentat amb llamborda i estarà obert a la circulació rodada. Els carrers Foix i Sant Josep s'habilitaran com a vies preferent per a vianants.

Sobre l'afectació al desenvolupament i instal·lació del mercat ambulant dels dimecres, Oliver Klein explicava que el tancament que s'ha fet en una part del passeig afecta a un total de setze parades que es reubicaran en d'altres espais. Per exemple, les parades col·locades en la primera rambla –que toquen més a la banda de les cases– es traslladaran a l'espai de calçada que hi ha just davant de la benzinera. I les parades de l'altra rambla que també toquen a aquesta zona s'instal·laran més amunt, properes a la zona del parc del Pinaret.

D'altra banda, Oliver Klein també va explicar que les obres també afectaran la disposició d'alguns expositors de la Fira Multisectorial de Cambrils. Aquells dies s'aturaran les obres, però els treballs igualment condicionaran la instal·lació d'alguns expositors que s'hauran de reubicar en d'altres zones. Finalment, el regidor de Promoció de Ciutat també va comentar que el passat 10 de març es va convocar un consell de barri per tal d'informar sobre l'inici de les obres i també es va donar el vistiplau a la composició de la comissió de seguiment de les obres, que està format per un grup de veïns. L'Oficina del Pla de Barris –situada a la plaça d'Espanya– també serà un punt d'informació sobre l'evolució del projecte.

Es preveu que les obres tinguin una durada aproximada d'uns sis mesos.

Comenta aquest article