Cultura

L'Escola Municipal de Música participarà en el concert de celebració del 15è aniversari de l'Associació Catalana d'Escoles de Música

Per Redacció

L'Escola Municipal de Música de Cambrils participarà aquest proper dissabte 29 de març en el concert "Els Quatre Elements" que tindrà lloc al Palau Sant Jordi de Barcelona en motiu de la celebració del 15è aniversari de l'Associació Catalana d'Escoles de Música.

En aquesta trobada s'hi reuniran uns 4.000 alumnes de 69 escoles de música d'arreu de Catalunya, que tocaran, cantaran i ballaran en motiu d'aquesta celebració. En aquest concert s'interpretaran onze creades pel compositor i pianista Albert Guinovart, que a més a més, participarà en el concert acompanyant als alumnes amb el piano. Per altra banda, el director musical serà el compositor i director d’orquestra Salvador Brotons.

Aquestes onze obres es dividiran per seccions instrumentals i cada secció representarà un element: la corda serà la terra, el vent serà l'aire, la percussió serà el foc i la veu serà l'aigua. Per últim, hi haurà una obra conjunta que farà referència als quatre elements. En les quatre obres de veu que hi ha, Albert Guinovart també ha adaptat lletres del poeta Miquel Desclot.
D'altra banda, per cada secció instrumental s’ha escollit un grup musical amb una consolidada trajectòria professional per tal d’assajar els temes amb els alumnes i tocar amb ells durant el concert. Aquests grups són els següents: en la secció de corda hi participarà el Virus String Quartet, a la percussió el grup Tactequeté, al vent Spanish Brass Luur Metalls i a la veu Vox Alba.

Durant les setmanes prèvies al concert també s'han anat van celebrant un total de quatre trobades per seccions instrumentals a diferents punts de Catalunya: percussió a Girona, vent a Reus, corda a Lleida i veu a Barcelona, per tal d'assajar les obres, treballar amb el director musical, participar a la classe magistral i conèixer i intercanviar experiències amb d'altres músics.

L’any 2008 és per l’Associació Catalana d'Escoles de Música un any molt especial, ja que és el seu quinzè aniversari i ho vol celebrar mitjançant una activitat on hi puguin participar tots els alumnes de les escoles de música que formen part de l’associació. Al concert s’hi han inscrit 4.000 alumnes d’instrument, cor o dansa d'edats compreses entre els 7 i els 75 anys.

L’Associació Catalana d’Escoles de Música (ACEM) engloba 110 escoles de música i dansa de tot Catalunya, amb l’objectiu de coordinar esforços, intercanviar experiències i elaborar projectes que beneficiïn i garanteixin la qualitat de l’ensenyament musical.

Comenta aquest article