Informació general

La Generalitat construirà una canonada per millorar l'abastament d'aigua a Montbrió i Vinyols que tindrà una sortida a la zona del Parc Samà

Per Berta Ruiz

Aspecte del Parc Samà i dels terrenys adjacents

El Govern de la Generalitat va aprovar aquest passat dilluns diverses actuacions destinades a millorar l'abastament d'aigua a les comarques del Baix Camp i el Baix Penedès. En concret, aquestes actuacions milloraran el subministrament dels municipis de Montbrió del Camp, Vinyols i els Arcs i Cambrils a la comarca del Baix Camp i també els municipis de Bellvei, Santa Oliva Albinyana, la Bisbal del Penedès i Banyeres del Penedès al Baix Penedès. Pel que fa al nostre municipi la Generalitat especifica que l'actuació afecta a la zona del Parc Samà.

Sobre aquesta qüestió, el regidor d'Espai Públic, Paisatge i Medi Ambient –Joan Mas– explicava ahir a Revista Cambrils Diari Digital, alguns detalls d'aquestes millores. Segons va detallar Joan Mas, "és una canalització que va des del minitransvasament que passa paral·lel a l'autopista –que subministra aigua a Vinyols i a Montbrió–. Com que el Parc Samà queda al mig d'aquestes dues poblacions, allí també es deixarà una sortida d'aigua, per al que pugui ser en el futur".

Inversió de 4,8 milions d'euros al Baix Camp

Les obres compten amb un pressupost total superior als 11'5 milions d'euros i formen part d'un projecte que disposa de finançament del Fons de Cohesió de la Unió Europea. Pel que fa a les actuacions previstes a la comarca del Baix Camp –amb un cost superior als 4'8 milions d'euros–, que reforçaran les instal·lacions existents de subministrament d'aigua potable als nuclis de Montbrió del Camp, Vinyols i els Arcs i Cambrils. Es construiran prop de nou quilòmetres de canonada, juntament amb dos dipòsits de 2.700 metres cúbics de capacitat conjunta. Un dels dipòsits tindrà una capacitat de 1.700 metres cúbics i estarà ubicat a Reus, mentre que l'altre tindrà capacitat per 1.000 metres cúbics i es construirà a Vinyols i els Arcs.

Està previst que les obres comencin durant aquest primer semestre de l'any.

Comenta aquest article