Informació general

S'inaugura el nou Equip Bàsic d'Atenció Social Primària situat al barri de l'Eixample

Per Berta Ruiz

Moment de la visita a les noves instal·lacions de l'EBASP de l'Eixample

Ahir a la tarda es va inaugurar el nou Equip Bàsic d'Atenció Social Primària de l'Eixample (EBASP) –situat a l'avinguda de la Verge de Montserrat número 28–.

L'acte va comptar amb una àmplia representació de regidors del consistori cambrilenc, encapçalada per l'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges– i la regidora de Polítiques Socials i Salut –Maricel Llaveria–. També es va comptar amb la presència del director dels serveis territorials del Departament d'Acció Social i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya –Jordi Tous–. L'acte es va iniciar amb una visita per les noves instal·lacions que acullen aquest servei d'atenció, i posteriorment es va fer el torn de parlaments. L'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges– va mostrar-se molt satisfet amb la posada en marxa d'aquest nou espai, "per donar satisfacció a les necessitats i resoldre alguns problemes que teníem en relació a l'atenció primària". Segons va explicar Benaiges, amb la posada en marxa d'aquest Equip Bàsic d'Atenció Social Primària s'assoleix un doble objectiu: "millorar de manera molt efectiva aquesta atenció, però també descentralitzar els serveis i aconseguir una tercera oficina d'atenció, per distribuir a la gent i que els hi sigui molt més fàcil accedir als serveis".

Per la seva banda, el director dels serveis territorials del Departament d'Acció Social i Ciutadania –Jordi Tous– també va felicitar-se per la posada en marxa d'aquest servei. Segons va explicar, "els Equips Bàsics d'Atenció Social Primària (EBASP) constitueixen el punt d'accés dels ciutadans al sistema català de serveis socials. Són per tant, els que es troben més a prop de l'usuari i del seu entorn familiar i social.
Des del Departament d'Acció Social i Ciutadania apostem per reforçar aquesta estratègia fonamentada en el món local que prima l'actuació de les instàncies més properes sempre que se'n garanteixi l'eficiència".

Equip Bàsic d'Atenció Social Primària (EBASP)

Fins ara, l'Ajuntament de Cambrils disposava de dos Equips Bàsics d'Atenció Social Primària: un ubicat al centre Les Basses i l'altre ubicat a les dependències de la regidoria de Polítiques Socials i Salut, situades al carrer de Sant Plàcid. Aquesta tercera oficina, situada al barri de l'Eixample atendrà a la població d'aquest barri, però també a les urbanitzacions de Ponent. En concret, l'EBASP de l'Eixample cobreix les següents zones: el barri de l'Eixample i les urbanitzacions de Ponent: Cambrils Mediterrània, Tarraco, La Dorada, Marcambrils, Eldorado platja, Cambrils port, Cambrils platja, la Llosa i l'Horta de Santa Maria. Tot plegat, una cobertura aproximada de 5.541 persones –segons el padró a l'1 de gener de 2008–.

Aquest nou servei també incrementa els recursos humans que fins ara treballaven als serveis bàsics d'atenció social primària, passant de tenir dos treballadors socials i dos educadors socials a tenir-ne tres treballadors i tres educadors socials, així com l'increment d'un auxiliar administratiu més. Amb la creació d'un nou equip es pretén aproximar els serveis i bàsics a la ciutadania, així com agilitzar l'atenció individualitzada i l'accés als recursos i serveis socials que cadascun dels ciutadans pugui necessitar com informació, valoració, diagnòstic, orientació, suport, intervenció i assessorament individual, familiar o comunitari per fer front a situacions de necessitat personal bàsica, manca de cohesió social o familiar o de desigualtat i per a prevenir-les.

L'EBASP de l'Eixample compta amb un equip de professionals format per un treballador social, un educador social i un auxiliar administratiu. L'horari d'oficina serà de dilluns a divendres de les 9.30 a les 14.30 hores i per entrevistar-se amb la treballadora i l' educadora social s'haurà de concertar dia i hora per l'entrevista, contactant per telèfon al 977 795 907 o bé personalment.

Comenta aquest article