Informació general

El ple extraordinari aprova els pressupostos per a la posada en marxa de la societat municipal d'aparcaments, Aparcam

Per Berta Ruiz

Parquímetre instal·lat a l'avinguda de la Diputació

El passat divendres al migdia es va celebrar a la sala de plens un ple extraordinari en el què es van aprovar una sèrie de punts.

Entre aquests punts es va aprovar el nomenament del gerent de la societat municipal d'aparcaments Aparcam SL. Segons va explicar Robert Benaiges durant la sessió plenària, el passat dimarts es va fer la primera reunió del consell d'administració de l'empresa, per tal de fer l'ordre del dia corresponent a la constitució del consell d'administració i posar en marxa aquesta empresa. Un dels punts importants va ser el nomenament del gerent de la societat, que per unanimitat va escollir Esteve Mariné.

Sobre aquest mateix àmbit, el ple també va aprovar el pressupost per al 2008 de la societat Aparcam SL. Segons va detallar Benaiges, "el pressupost de la societat té com a ingressos 580.000 euros i com a despeses 480.000 euros. Aquests 100.000 euros de diferència corresponen a l'aportació inicial que es va fer des de l'Ajuntament per posar en marxa tot el procés de la societat". Benaiges va explicar també que els 580.000 euros corresponents a ingressos són referents a les zones blaves, grua, etc. i els 480.000 euros de despeses corresponen a la posada en marxa de la societat: la seva seu, els treballadors i els recursos materials necessaris.

Sobre aquest punt, el PP va abstenir-se, ja que segons va argumentar Francesc Garriga, "des del començament vam considerar que el fet de crear societats d'aquesta manera, no eren del nostre criteri. Entenem que no s'ha d'augmentar la pressió amb multes i sancions –que són necessàries i en molts casos imprescindibles– però és un aparell que s'autoabasteix de les multes i les sancions que es posen". Francesc Garriga també va apuntar que des del seu partit  es mostren disconformes a una possible ampliació de zones blaves al municipi, una qüestió de moment presentada en comissió informativa.
Robert Benaiges va voler respondre a Francesc Garriga, explicant que "la societat està constituïda i la seva posada en marxa necessita d'uns instruments de gestió. El pressupost no es basteix de sancions, es basteix dels ingressos que es produeixen sobretot en les zones blaves, i no només d'aquest exercici, sinó que fa molts anys que existeixen les zones blaves. Hi ha una petita part relacionada amb sancions, 
Els grups de la PLIC i CiU van votar a favor de l'aprovació del pressupost de la societat Aparcam SL.


Modificació de l'ordenança de convivència ciutadana

Un altre dels punts que es van aprovar en el ple va ser la modificació de l'ordenança de convivència ciutadana, en referència a l'aparcament de vehicles de dues rodes en voreres i espais públics.

Sobre aquesta qüestió, Mercè Dalmau va mostrar el seu suport a garantir la cura dels espais públics comuns, però també va voler fer un recordatori en relació a l'article 16.6 d'aquesta mateixa ordenança, en referència a la degradació visual de l'entorn urbà, pel que fa a les pancartes, cartells i fulletons. Dalmau va explicar que "nosaltres, els representants polítics que tirem endavant aquestes ordenances, hauríem de ser els primers en donar exemple. La publicitat amb fins electoral només es pot efectuar durant les dates oficials de campanya electoral o previ pacte". A aquestes afirmacions, Benaiges va respondre, "no sé quina és la intencionalitat d'aquest comentari respecte a això, però hi estic d'acord". A aquesta resposta, Dalmau va afegir que, "en les darreres eleccions generals, la campanya aquí a Cambrils va començar abans que a la resta del territori, perquè crec que una setmana i mitja abans ja tenien cartells penjats".

Pla municipal de joventut

El ple també va aprovar la ratificació de l'acord sobre el pla municipal de joventut. En aquest punt, Dalmau va explicar que aquest pla recull un total de 114 a executar-se fins al 2011, i només es porten un total de 40 accions efectuades. A aquesta qüestió, el regidor de Joventut –Jordi Savall– va explicar que "és un pla de quatre anys, hi ha 45 propostes fetes de moment, i esperem que en aquests tres anys que queden i amb aquest ritme, sobrepassarem les 110 que estan projectades al pla de joventut local"

Altres punts aprovats en el ple extraordinari

Altres punts que van ser aprovats pel ple van ser l'aprovació del conveni de cooperació per la promoció econòmica, empresarial i turística de les comarques tarragonines i en especial de l'aeroport de Reus amb la companyia aèria Ryanair. També es va aprovar la constitució del consell de barri de l'Eixample Platja i el préstec de 6 milions d'euros que el Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç ha concedit a l'Ajuntament de Cambrils.

Comenta aquest article