Informació general

L'Agrupament Escolta Gent de Mar planta 300 arbres a la zona verda del Molí de la Torre

Per Anna Fargas

Un centenar de persones van participar en la plantada d'arbres organitzada per l'Agrupament Escolta Gent de Mar

L'Agrupament Escolta Gent de Mar, amb la col·laboració de l'àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Cambrils, va realitzar ahir al matí una plantada d'arbres a la zona verda del Molí de la Torre situada darrera del CEIP Cambrils.

El 21 de març es va celebrar el Dia Mundial de l'Arbre, per aquest motiu molts pobles de Catalunya han realitzat una plantada d'arbres aquest cap de setmana. A Cambrils, prop d'un centenar de persones van plantar 300 arbres: 100 àlbers, 100 oms i 100 alzines. Dani Fortuny, cap d'Agrupament, va comentar en declaracions a Revista Cambrils Diari Digital que "estem força contents perquè ens pensàvem que tindríem menys resposta, a més ha vingut gent de fora de l'agrupament i això també ens motiva molt per continuar fent coses de cara al poble".

Fa dos anys l'Agrupament va celebrar els seus 30 anys d'escoltisme a Cambrils i entre els seus projectes es va fixar realitzar una plantada d'arbres. Dani Fortuny va explicar que "fa sis anys ja ho havíem fet, però en motiu dels nostres 30 anys vam decidir tornar a realitzar una plantada, per aquesta raó hem estat dos anys treballant en la plantada d'arbres que estem duent a terme avui".

Per tal de realitzar l'acte, l'Agrupament Escolta Gent de Mar es va posar en contacte amb l'Ajuntament i tal i com va explicar Fortuny "ells ens han proporcionat els arbres, ens han portat la cisterna d'aigua per regar i la brigada ens ha fet els forats per col·locar els arbres, per tant nosaltres som com la mà d'obra de tot plegat". Tot i això on l'Agrupament es va trobar problemes va ser en l'espai on plantar els arbres ja que tal i com va comentar Dani Fortuny "a Cambrils no hi ha gaires espais verds, però finalment l'Ajuntament ens va dir que aquest lloc seria l'adequat".

La natura, un dels pilars de l'Agrupament Escolta Gent de Mar

Pel que fa a continuar realitzant l'acte l'any vinent, Dani Fortuny va comentar que "és una cosa que volem continuar fent any rere any ja que un dels pilars de l'Agrupament és la natura, a més sempre diem que allí on anem sempre ho hem de deixar millor del que ho hem trobat". Fent referència als més petits, Fortuny va comentar que "és una manera d'involucrar-los amb la natura a més en la vida s'han de fer tres coses plantar un arbre, tenir un fill i escriure un llibre, i ara només els hi faltaran dos".

Finalment, després d'haver plantat els 300 arbres en la zona verda del Molí de la Torre, l'Agrupament vol demanar a l'Ajuntament que es col·loqui una placa en la zona on es pugui llegir "El bosc escolta".

Comenta aquest article