Esports

El Campionat Universitari de Catalunya de Vòlei Platja es disputa a la platja del Regueral de Cambrils

Per Anna Fargas

Un dels partits realitzats durant el matí d'ahir entres dues parelles masculines

El Campionat Universitari de Vòlei Platja masculí i femení, organitzat per la Universitat Rovira i Virgili, es va disputar aquest diumenge a la platja del Regueral de Cambrils. Cada any l'Esport Català Universitari organitza el Campionat de Catalunya Universitari on s'hi inclouen diversos esports, i on es pot competir en dues modalitats, els esports d'equip i els individuals, com és el cas del Vòlei Platja. En aquest Campionat s'hi inclouen tot tipus d'esports com hoquei, waterpolo, futbol 7, futbol sala, bàsquet o voleibol entre els esports d'equip i BTT, orientació, escacs, natació o volei platja per parelles pel que fa als esports individuals.

Cal destacar que els que hagin obtingut millors puntuacions de cada esport del Campionat de Catalunya Universitari es classificaran per poder competir en el Campionat d'Espanya Universitari.

Els millors de cada universitat catalana participaran en el Campionat d'Espanya a Màlaga

El Campionat va consistir en una sola jornada on es van realitzar tots els partits des de les 9:30 hores del matí i fins les 14:30 hores del migdia. Finalment es van lliurar les medalles als primers, segons i tercers classificats tant en la categoria femenina com masculina. En l'apartat masculí cal destacar que els primers classificats van ser la parella de la Universitat Rovira i Virgili, formada per Abel Bernal i Enric Bescós, per tant participaran en el Campionat d'Espanya. Les parelles de la Universitat Politècnica de Catalunya van ocupar el segon i tercer lloc de la categoria masculina.

Pel que fa a la categoria femenina, la Universitat de Barcelona va ocupar el primer lloc, la UPC el segon lloc i la Universitat de Lleida el tercer.

La competició va anar captant l'atenció de les persones que passejaven pel passeig, les quals s'aturaven durant una estona a observar els partits que es disputaven.

En total van participar 14 parelles masculines i 11 parelles femenines, pertanyents a les següents universitats:
Universitat de Barcelona, Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat de Lleida, Universitat Rovira i Virgili, Universitat de Girona, Universitat Politècnica de Catalunya i Universitat de Vic.

Tal i com va explicar Xavier Martínez,
administratiu de la Unitat de l'Esport del Centre d'Atenció a l'Estudiant de la Universitat Rovira i Virgili, en declaracions a Revista Cambrils Diari Digital, "el campionat és una forma d'acreditar nivell per a la competició del Campionat d'Espanya".  Així doncs, seran els millors classificats de cada universitat els que participaran en el Campionat estatal independentment d'haver aconseguit situar-se entre els tres millors de la competició celebrada a Cambrils. Aquest fet és el que diferència els campionats dels esports d'equip dels individuals, ja que com va explicar Martínez "en el campionat d'equips hi ha unes places fixes per això no pot enviar cada universitat un equip i es fa la classificació a Catalunya".

Després del Campionat d'aquest diumenge, les parelles escollides per les universitats participaran en el Campionat d'Espanya a Màlaga que tindrà lloc els dies 5,6, 7 i 8 de maig.

Bona relació entre la Unitat d'Esport de la URV i Cambrils

De cara a l'any vinent, Iñaki Iriarte, tècnic de la Unitat d'Esport de la URV, va explicar en declaracions a Revista Cambrils Diari digital que "les finals catalanes dels 33 esports individuals que formen part del Campionat d'Espanya Universitari es reparteixen entre les universitats, així l'any passat va ser la UPC la que va organitzar el campionat de vòlei platja a Sitges, nosaltres aquest any ho hem fet a Cambrils, i l'any vinent segurament ens tocarà organitzar el campionat d'un altre esport". Tot i això, Xavier Martínez, va comentar que existeix una molt bona relació entre Cambrils i la Unitat d'Esport de la URV, per tant "ens agraden les condicions que té Cambrils per organitzar les activitats esportives que ens puguin tocar".

Comenta aquest article