Esports

Montse Lozano, subcampiona d’Espanya

Per Raquel Lozano

L’equip subcampió d’Espanya de gimnàstica rítmica
Els dies 6, 7 i 8 de desembre va celebrar-se a Torrevieja (Alacant) la vint-i-novena edició del Campionat d’Espanya de conjunts. La gimnasta aleví Montse Lozano, amb el conjunt Associació Gimnàstica Rítmica Catalunya, va emportar-se la plata en aquest estatal. El cert és que van ser l’equip revelació d’aquesta competició i és que els pòdiums acostumen a repartir-se’ls equips madrilenys, saragossans, valencians i castellans. La plata aconseguida per aquest nou equip format per la Federació Catalana de Gimnàstica Rítmica ha estat tot un orgull per Catalunya, que ha pogut recuperar així les primeres posicions. I, de fet, aquestes gimnastes alevins van estar ben a prop de l’or.

El primer dia de la competició aconseguien la primera posició amb una puntuació de 18.100, seguides per les madrilenyes amb 17.150. Però diumenge la tradició va imposar-se i el Móstoles de Madrid aconseguia 18.750 i les catalanes 18.250. Per tant, una dècima i mitja va separar la cambrilenca de la medalla d’or. L’objectiu, però, estava cobert amb escreix i és que recordem que el conjunt, després d’haver aconseguit l’or en el Campionat de Conjunts de Catalunya, aspirava només a fer un bon paper en l’estatal i intentar classificar-se entre les vuit primeres.

D’altra banda, Cambrils té ja la primera subcampiona d’Espanya de gimnàstica rítmica, gràcies al treball i esforç de Montse Lozano, una cambrilenca que amb els seus onze anys està creant moltes expectatives en aquesta modalitat.

Subcampiones d’Espanya, tot un somni aconseguit amb esforç

La cambrilenca està encara ara eufòrica d’haver aconseguit aquest important repte. Assegura que ser subcampiona d’Espanya és molt més del que hauria pogut somiar quan començaven els entrenaments a finals d’agost. Amb tot, és conscient de l’esforç i sacrifici que li han suposat durant aquest darrer trimestre els entrenaments. Recordem que en la concentració de Cambrils van entrenar més de vuit hores diàries, aproximadament les mateixes que feien cada divendres, dissabte i diumenge al CAR de Sant Cugat. La setmana anterior al Campionat d’Espanya, les noies van concentrar-se de nou a les instal·lacions del CAR, on van coincidir en els entrenaments amb la gimnasta dues vegades olímpica Almudena Cid, que durant aquests dies va tenir cura de les alevins, per les quals sent una gran estima.

Per la cambrilenca, l’experiència ha estat molt bona i és que li ha permès conviure amb noies de la seva edat que abans no coneixia, i amb una dels seus ídols, la Cid, amb qui ja havia coincidit en altres ocasions, i és que la responsable del seu conjunt és l’entrenadora de la gimnasta olímpica. Ara Lozano té uns dies de descans, però després de Nadal haurà de lluitar novament. En aquest cas té molt clar que vol classificar-se per al Campionat d’Espanya individual, una fita que ja aconseguia l’any passat després de ser subcampiona de Catalunya. Tant si supera el repte com si no, la cambrilenca té unes excel·lents condicions per a la pràctica d’aquest esport i de ben segur que donarà molt de què parlar en un futur proper.

Cambrils, origen del conjunt

El naixement de l’equip AGR Catalunya tenia lloc a finals d’agost, quan la Federació Catalana va concentrar a Cambrils les onze gimnastes alevins amb més condicions de tot Catalunya. Les onze noies van entrenar durant quatre setmanes al Palau Municipal d’Esports de Cambrils. Venien de Tarragona, Barcelona i Lleida, i van conviure aquests dies amb les famílies de la demarcació de Tarragona. A mitjans de setembre, va acabar la concentració i la Federació Catalana va seleccionar d’entre el grup les sis millors gimnastes, entre les quals, Montse Lozano era titular indiscutible. Completen el conjunt la tarragonina Marina Espanya, la reusenca Maite Serrano, les barcelonines Marina Fernández i Rocío Lozano (que no té cap relació familiar amb la cambrilenca) i la lleidatana Lídia Sampietro. A partir d’aquest moment, les noies van passar a entrenar tots els caps de setmana a les instal·lacions del Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat.

Comenta aquest article