Cultura

S'estrena a Cambrils el curtmetratge "Speira" on han intervingut prop de 200 actors

Per Anna Fargas

Jesús Llungueras —director d'"Speira"—, Carles Pitarch —director de fotografia d'"Speria"—, Joan Recasens —regidor de Cultura— i Josep Mª Llop —Representant de la Coordinadora de Grups de Teatre Amateurs del Baix Camp—

"Speira", el curtmetratge realitzat durant la Trobada de Grups de Teatre Amateurs el primer cap de setmana d'octubre del 2007, es va estrenar aquest dissabte al vespre al Cinema Rambla de Cambrils.

Per l'estrena es va preparar una catifa vermella que conduïa als productors de la pel·lícula i a tots els actors a l'interior del cinema. El públic, prop d'unes 200 persones, es va mostrar en tot moment molt receptiu i animat, ja que molts d'ells eren els actors del curtmetratge i volien observar-ne el resultat final.

Després de visionar "Speira", hi va haver un espai pels parlaments on Jesús Llungueras, director del curtmetratge va voler reivindicar la tasca del teatre amateur, reivindicació a la que s'hi va afegir Joan Recasens, regidor de Cultura de l'Ajuntament de Cambrils, que va voler destacar el paper dels actors de teatre amateur "que treballen a deshores i que són importants per la cultura del país". A continuació es va projectar el making off d'"Speira" i finalment es va tornar a visionar el curtmetratge.

A la sortida del cinema es va obsequiar als assistents amb una llaminadura en forma d'espiral fent referència al títol del curtmetratge.

"Speira", rodat a diversos pobles del Baix Camp i amb més de 200 actors

Els prop de 200 actors que intervenen en el curtmetratge formen part dels diferents grups de teatre que van participar en la Trobada de Grups de Teatre Amateurs. Va ser la Coordinadora de Grups de Teatre Amateurs del Baix Camp, la que va encarregar el projecte a la productora Juandesafinado Produccions formada per Jesús Llungueras, director d'"Speria" i Carles Pitarch, director de fotografia del curtmetratge.

Pel que fa a la història que explica "Speira", Jesús Llungueras va comentar que "es tracta d'alliberar la gent, estem amb els mitjans de comunicació que ens diuen el que volen, estem pagant hipoteques tothom, debent diners tothom, en el teatre amateur hi ha molta gent i no es dóna oportunitats a ningú i en el curt es busca una sortida a tot això, i els personatges que van de negre serien la societat actual que passen per damunt de tothom, i no volen que t'alliberis", tot i això Llungueras va explicar que "és difícil d'explicar el sentit de la història perquè té moltes interpretacions, però el que es veu a la pantalla no és difícil".

L'estrena a Cambrils

Josep Maria Pallissé, director del Grup de Teatre Xerinola, va explicar que el motiu de realitzar l'estrena única a Cambrils va ser degut a què "mirant les possibilitats que hi havia a la resta de pobles que formen part de la coordinadora es va arribar a l'acord amb l'Ajuntament de Cambrils que ens cediria l'espai per realitzar l'estrena".

Un detall curiós de l'estrena va ser que tots els actors que van intervenir en el curtmetratge es van presentar vestits d'etiqueta ja que tal i com va comentar Pallissé "és l'estrena de la nostra pel·lícula".

Pel que fa al futur d'"Speira", Jesús Llungueras va comentar que "encara no tenim res plantejat però suposem que el portarem a festivals de curtmetratges"
.

Comenta aquest article