Informació general

La XXIX edició del Ral·li de Cotxes Antics Cambrils - Costa Daurada ja escalfa motors per recórrer mil quilòmetres en sis dies

Per Berta Ruiz

Tres dels vehicles participants en el ral·li es van exposar ahir al matí a la plaça de l'Ajuntament

La XXIX edició del Ral·li de Cotxes Antics Cambrils - Costa Daurada (i 25a edició internacional) ja comença a escalfar motors, i ahir al matí es presentava en roda de premsa a l'Ajuntament de Cambrils, amb la presència de la regidora de Turisme –Anna López–, el president del Club de Vehicles Antics de Cambrils –Lluís de Ballester–, així com una representació de participants i membres d'aquest club.

L'edició d'enguany, que se celebrarà entre els dies 14 i 20 d'abril, comptarà amb la participació de 27 vehicles antics, i un total d'onze marques diferents. Entre aquestes, cal destacar la presència de dos vehicles marca Hispano Suiza provinents de Madrid, un Crysler de Mancha Real (Jaén) i un Fiat 501 Torpedo provinent de Castellnou de Bages fabricat l'any 1919, sent un dels més antics que han participat en els darrers vint anys. D'altra banda, cal destacar també la procedència dels diferents participants, que arribaran des de Madrid, Saragossa, Castelló, València, Mallorca, Barcelona, Valls, Reus, Cambrils, la Mancha Real (Jaén), i fins i tot de Luxemburg.

El recorregut

El proper dilluns 14 d'abril a la tarda, entre les 18 i les 20 hores, tots els vehicles es concentraran davant del Mollet del Rec, on es farà la presentació. La sortida oficial serà el dimarts dia 15 d'abril cap a les 9.30 hores des de la plaça de l'Ajuntament, i la tornada serà el diumenge dia 20 d'abril al migdia, on novament els vehicles quedaran exposats a la zona de davant del port.

La caravana de vehicles recorrerà un total de 965 quilòmetres en set dies, a una velocitat mitjana de 60 i 70 quilòmetres hora. Aquests, passaran per les ciutats de Lleida, Vielha, Escunhau, San Bertrand de Comminges, Tarbes, Lourdes, Pau, Biescas, Boltaña, Ontiñena, Maella i novament Cambrils. Cal destacar que tots els vehicles participants tenen una antiguitat mínima de 78 anys i aquest és l'únic ral·li de tota la Península d'aquestes característiques.

Enguany, també es retrà homenatge a Miquel Sans Fortuny –el cotxe número 6– , que porta 25 anys participant en el ral·li, al qual se li entregarà una placa commemorativa.

Comenta aquest article