Informació general

Un sistema de pilons automàtics restringirà la circulació de vehicles a diferents carrers de la zona del port

Per Redacció

Pilons mòbils al carrer de Narcís de Monturiol

Des de l'Àrea de Protecció Ciutadana i Mobilitat de l'Ajuntament de Cambrils es posarà en marxa un sistema de pilons automàtics que restringiran la circulació rodada a la zona del port, afavorint les zones per al pas dels vianants.

L'objectiu d'aquesta iniciativa és la millorar estèticament la zona i garantir una mobilitat, reduint la contaminació acústica, fomentant el passeig a peu per aquests carrers, així com dinamitzar el comerç i eliminar les barreres arquitectòniques.

Els pilons es situaran als carrers del Dr. Fleming, Drassanes, Àncora, Juan Sebastian Elcano, Miquel Planàs, Narcís de Monturiol, Lepant, la plaça de la Constitució, la Creu de la Missió i de Ferran Sors. A banda, ja s'han implantat als carrers de Roger de Llúria i travessera de Sant Pere. Aquesta iniciativa convertirà aquests carrers en zones per a vianants, que només tindran circulació lliure de vehicles des de les dues de la matinada i fins al migdia, i que es regularà amb un semàfor de precaució. La resta del dia, la circulació rodada quedarà permesa només a ciutadans amb plaça d'aparcament als carrers esmentats i a vehicles de la Policia Local, vehicles de transport sanitari, serveis de neteja, bombers i resta de vehicles de serveis.

Per tal que els ciutadans amb placa d'aparcament puguin accedir a aquests carrers, se'ls facilitarà un comandament a distància que baixarà el piló i el posarà a ran de terra, i un cop el vehicle hagi passat, tornarà a la seva posició inicial. Aquelles persones que compleixin els requisits per optar a l'obtenció del comandament i encara no hagin presentat la sol·licitud a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà, poden fer-ho en el seu horari al públic.

Comenta aquest article