Informació general

El portal de feina Tarracofeina.com realitza un estudi sobre les demandes laborals a la xarxa

Per Redacció



Tarracofeina.com fa un any que està en funcionament
El portal de feina www.tarracofeina.com ha realitzat recentment un estudi sobre les tendències i els perfils d'ús del portal dins de la demarcació de Tarragona, tant dels candidats registrats a les seves bases de dades com de les empreses i la tipologia d'ofertes laborals publicades a internet.

Aquest estudi, fet després d’un any de vida a internet de Tarracofeina.com, ha donat una sèrie de dades representatives sobre les empreses que cerquen personal dins de la seva organització i candidats interessats en treballar per aquestes empreses, en un marc centrat dins de la demarcació de Tarragona.

Tres de cada quatre ususaris tenen menys de 35 anys

La gent jove és la principal usuària del portal, ja que tres de cada quatre usuaris de Tarracofeina.com tenen menys de 35 anys, i el sector femení duplica al sector masculí. Destaca la forta presència de titulats en formació professional, sobretot relacionats amb tasques administratives o comercials. D’altra banda, el nombre d'estudiants universitaris i de titulats universitaris es troben pràcticament igualats, i entre les titulacions que més hi destaquen les relacionades amb les ciències empresarials, turisme, enginyeria industrial i electrònica.

Un de cada tres usuaris ja té feina

Una altra dada destacada d’aquest estudi realitzat per Tarracofeina.com és que un de cada tres usuaris utilitzen els portals de feina ho fan amb l’objectiu de canviar de feina, ja que el 37'63% ja treballa. Tot i això, la població aturada és la majoritària amb un 42'91%. Cal destacar també que la majoria de les empreses registrades a Tarracofeina.com es dedica a la selecció de personal, per tant és una eina útil de treball per aquest tipus d'empreses. Una altra de les dades de l’estudi és que les ofertes laborals més publicades són les d’auxiliar administratiu i administratiu, seguit de comercials i venedors.

Comenta aquest article