Recull

Menjablanc


Josep M. Lluch

Ingredients
• 100 grams d’ametlles
• Mig litre d’aigua
• Mig litre de llet
• 250 grams de sucre
• 100 grams de fècula de moresc
• Canyella
• Llimona

Preparació
Es posen les ametlles pelades en remull durant unes 12 o 14 hores. Passat aquest temps es renten i es trituren fins aconseguir una pasta molt fina. A aquesta massa, junt amb el mig litre d’aigua, li afegirem el mig litre de llet i els 250 grams de sucre. A continuació es posa tot en un cassó i es fica al foc fins que comenci a bullir. Un cop hagi bullit es passa a un altre cassó a través d’un colador de tela, exprimint la massa de l’ametlla que hi haurà a la tela del colador per tal d’aprofitar millor la substància.
A tot això hi barrejarem la fècula de moresc previament diluïda amb una mica de llet i remenant, al mateix temps, amb una espàtula. A continuació ho posarem de nou al foc sense parar de remenar, per a que no s’aferri, fins que arribi de nou al punt d’ebullició.
Amb això ens quedarà el menjablanc fet i el posarem en motlles i ho deixarem refredar. Un cop el menjablanc està fred s’hi posa canyella en pols pel damunt.

Comenta aquest article