Menjablanc
Josep M. Lluch
Ingredients
100 grams dametlles
Mig litre daigua
Mig litre de llet
250 grams de sucre
100 grams de fècula de moresc
Canyella
Llimona
Preparació
Es posen les ametlles pelades en remull durant unes 12 o 14 hores. Passat aquest temps es renten i es trituren fins aconseguir una pasta molt fina. A aquesta massa, junt amb el mig litre daigua, li afegirem el mig litre de llet i els 250 grams de sucre. A continuació es posa tot en un cassó i es fica al foc fins que comenci a bullir. Un cop hagi bullit es passa a un altre cassó a través dun colador de tela, exprimint la massa de lametlla que hi haurà a la tela del colador per tal daprofitar millor la substància.
A tot això hi barrejarem la fècula de moresc previament diluïda amb una mica de llet i remenant, al mateix temps, amb una espàtula. A continuació ho posarem de nou al foc sense parar de remenar, per a que no saferri, fins que arribi de nou al punt debullició.
Amb això ens quedarà el menjablanc fet i el posarem en motlles i ho deixarem refredar. Un cop el menjablanc està fred shi posa canyella en pols pel damunt.