Informació general

La Guàrdia Civil desmantella a Cambrils i a Reus una banda dedicada a robatoris a empreses i establiments comercials

Per Redacció



Efectes incautats per la Guàrdia Civil en l'operació Cuco
L’equip de Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Salou va detenir el passat dijous 10 d’abril a quatre persones d’origen kosovar, com a presumptes autores de diversos robatoris. A banda de les detencions es van efectuar també l'entrada i el registre a dos domicilis a Reus i Cambrils. Als detinguts se’ls imputen un total de tretze fets delictius comesos a diferents localitats de les demarcacions de Tarragona, Lleida i Osca.

A finals del passat mes d'octubre, es van detectar un conjunt de robatoris comesos a establiments comercials i empreses amb unes característiques similars que indicaven una mateixa autoria per part d'una banda especialitzada. La Guàrdia Civil va iniciar una operació amb el nom de "Cuco" que, després d'un llarg procés d'investigacions va permetre detectar un grup de persones d'origen kosovar, que podrien ser les autores dels robatoris. També es va conèixer que els membres, no realitzaven cap activitat laboral i els seus moviments eren efectuats preferentment de nit.

Modus operandi

El grup escollia l'objectiu, estudiant la ubicació del mateix, els seus sistemes de seguretat i també els objectes a sostreure, especialment caixes fortes. Una vegada concretada l'empresa on cometre el robatori, i sempre de nit, sostreien un vehicle amb el qual es desplaçaven fins a uns amagatalls, on guardaven les eines de les quals se servien per forçar els accessos i les caixes fortes de les empreses. Una vegada a les immediacions de l'empresa, anul·laven les alarmes i les càmeres de vigilància i inclús tallaven el subministrament elèctric per provocar falses alarmes amb la finalitat que acudissin les patrulles, i una vegada que aquestes abandonaven el lloc, accedien al seu interior i trencaven les caixes fortes amb radials, maces, martells o destrals.

Una vegada obtingut el botí retornaven a l'amagatall on guardaven les eines utilitzades i part dels objectes sostrets, tornant de matinada als seus domicilis. Mitjançant els registres domiciliaris i dels amagatalls ubicats al camp, es van intervenir diversos objectes com càmeres fotogràfiques, càmeres digitals i de vídeo, targetes de memòria i d'altres aparells electrònics. També es van trobar una gran quantitats d'eines.

La Guàrdia Civil també ha intervingut un vehicle propietat d'un dels detinguts i ha recuperat dos vehicles que han estat lliurats als seus propietaris. Els detinguts, als quals se'ls imputen els delictes d'associació il·lícita, robatori amb força de les coses, robatori amb intimidació, robatori d'ús de vehicles i usurpació d'estat civil són: Dren S. de 26 anys, Avdiu R. de 26 anys, Remzi Q. de 26 anys i Gezim C. de 24 anys.

Els detinguts i els efectes intervinguts han passat a disposició del Jutjat d'Instrucció número 3 de Reus.

Comenta aquest article