Informació general

Comencen les obres de construcció del viaducte que travessarà la zona esportiva del camp de futbol

Per Lluís Rovira i Barenys

Aspecte dels fonaments d'un pilar, a tocar de l'estadi municipal de futbol, corresponent al futur viaducte del nou traçat ferroviari
Aspecte dels fonaments d'un pilar, a tocar de l'estadi municipal de futbol, corresponent al futur viaducte del nou traçat ferroviari | Lluís Rovira i Barenys

Aspecte dels fonaments d'un pilar, a tocar de l'Estadi Municipal de Futbol, corresponent al futur viaducte del nou traçat ferroviari


La setmana passada es van iniciar les obres als fonaments dels pilars del viaducte corresponent al nou traçat ferroviari que travessarà la zona esportiva del camp de futbol. De moment s'han començat a fer els dos pilars que hi ha a tocar del camp de futbol per la zona sud, fora la zona esportiva i ahir es va començar a fer un dels pilars que anirà a la zona que actualment serveix de pàrquing. Els pilars que estan a tocar de la riera d'Alforja començaran en breu i es deixarà pel final els de la zona central, que afectaran els murs de l'estadi municipal de futbol per tal de permetre que finalitzin les competicions de lliga dels diferents clubs de futbol cambrilencs.
Aquesta setmana també s'ha enderrocat una part del mur proper a la riera d'Alforja i que delimita la zona esportiva municipal per a que hi puguin entrar les màquines ja que per la marquesina de l'entrada no hi passaven.

A banda, l'empresa que s'encarrega de les obres està elaborant un plànol de les possibles afectacions de serveis que hi ha a la zona així com també definir exactament el lloc on anirà ubicada la nova estació del tren.

Recordem que el passat mes de juliol es va escurçar 10 metres el camp de futbol ja que un dels pilars del viaducte quedarà just a la part inferior del recinte.El viaducte que travessarà la zona esportiva municipal tindrà 13 metres d'alçada i uns pilars en forma de Y. En aquesta zona és on es construirà la nova estació del tren.

Runes prop de la Carlania

El viaducte passarà gairebé a tocar de les restes de la Carlania. Precisament els pilars en els que es va començar a treballar la setmana passada són els que hi ha just al costat de les parets d'aquesta antiga edificació. Segons ha explicat el regidor de Cultura, Joan Recasens, "des del Museu d'Història ja s'ha avisat a l'empresa que fa les obres de que vigili amb les restes ja que, inicialment, es va amuntonar la terra molt a prop de les parets de la Carlania . A banda, també s'ha avisat a Patrimoni de la Generalitat que han de venir a Cambrils i determinar què s'ha de fer".
Joan Recasens també explica que des de Cultura s'ha demanat una subvenció per a la conservació d'aquest patrimoni.

Comenta aquest article