Cultura

La reconeguda pianista Liliane Questel realitza un concert a l'Escola Municipal de Música de Cambrils

Per Anna Fargas

Liliane Questel dedicant una peça de Bela Bartok als alumnes més petits de l'Escola de Música

La pianista Liliane Questel va oferir un concert de piano ahir al vespre a l'Escola de Música de Cambrils. El concert es va dividir en dues parts, la primera va tenir un caire més didàctic ja que es va enfocar a mostrar als més petits de l'escola com escoltar i gaudir d'una peça musical en directe. En aquesta primera part Questel va interpretar una peça de Joseph Haydn i va dedicar especialment als alumnes més petits "La dansa de l'os" de Bela Bartok, compositor que va crear un mètode per ensenyar a tocar i que s'utilitza actualment. Liliane Questel va explicar al públic assistent que ella també va començar tocant peces de Bela Bartok i per aquest motiu va voler dedicar-la als alumnes de l'escola.

Pel que fa a la segona part del concert, Liliane Questel va interpretar peces de Sergei Rachmaninoff i Robert Schumann.

Liliane Questel ha participat al Festival Internacional de Música de Cambrils

Questel va néixer a Haití i actualment resideix a Nova York. És titulada pel Conservatori Royal de Brusel·les i va obtenir el doctorat a l'Institut Peabody de Baltimore. Liliane Questel té una reconeguda carrera internacional com a pianista i ha realitzat concerts, tant com a solista, concertista i pianista acompanyant a Espanya, França, Itàlia, Àustria, Canadà i Estats Units. A més ha tocat amb orquestres simfòniques com la de Bèlgica, Màlaga o la Filharmònica de Cuba.

Cal destacar que Liliane Questel ha participat durant quatre temporades al Festival Internacional de Música de Cambrils, tant com a solista de l'orquestra de cambra del festival, com en recitals de piano.

Comenta aquest article